Kampioensteam Texel'94 A1.
Kampioensteam Texel'94 A1. Foto: Texel'94

Texel'94 A1 kampioen

Waar het vlaggenschip van Texel'94 nog strijdt tegen degradatie zijn de A1-junioren zondag kampioen geworden in de tweede klasse. In de laatste wedstrijd van het seizoen versloegen ze concurrent Zouaven.

Voorafgaand aan de wedstrijd stond Zouaven nog drie punten voor op Texel, maar door een verdiende 1-0 overwinning ging Texel'94 de Zouaven uit Lutjebroek voorbij op de ranglijst doordat zij een veel beter doelsaldo hebben. Het enige doelpunt werd gemaakt door Teun Eelman. Gedurende het seizoen werd duidelijk dat de titelstrijd tussen vijf ploegen zou gaan. Texel'94 verloor dit seizoen slechts twee wedstrijden, ondanks dat er regelmatig meerdere spelers bij de selectie van Texel'94 1 werden betrokken. Regelmatig moest er een beroep gedaan worden op B-junioren, maar die bewezen klaar te zijn voor de stap naar de A-junioren. "Dit is een topprestattie", zei coach John Nieboer, die samen met zijn assistent Hans Polderman dit team vorig jaar onder zijn hoede nam. "Begin vorig seizoen zijn we wat moeilijk begonnen, maar na verloop van tijd hebben we er een mooi team van gemaakt. Dit is een prachtige groep jongens die ook buiten het veld veel plezier met elkaar beleven", aldus een trotse coach. Het kampioenschap werd redelijk summier gevierd wegens examens van meerdere spelers, maar dat wordt volgens een van de steunpilaren Wum Wiering binnenkort wel goed gemaakt met een groots feest.

Op de foto het kampioensteam.

Staand vlnr: John Nieboer – Hans Polderman – Wessel Klitz – Nik de Bloois – Willem Wiering – Ed Kalis – Lars Boogaard – Danny Saalmink – Wessel Koorn – Teun Eelman

Zittend vlnr: Danny v.d. Stap – Twan ijsseldijk – Yorgo Helleman – Patryck Nieboer – Cor Bijpost – Ward Bakker – Timo Polderman – Arjen Kiltz (reserve assistent scheidsrechter). Niels Kalis (assistent scheidsrechter) ontbreekt op de foto.