Stockcars naar Sint Maarten

Na de succesvolle seizoensstart in april organiseert de ACON eerste Pinksterdag 24 mei de tweede autocrosswedstrijd van het seizoen 2015.

Om precies twaalf uur gaan de manches van start op het circuit aan de Sint Maartense Breelandsweg. Opvallende coureurs waren er bij het eerste treffen weer volop. In drie van de vier crossdisciplines leek de geschiedenis van 2014 zich te herhalen. De gelauwerden van de vorige jaargang: rodeorijder Jesse de Graaf (Venhuizen), superstandaardman Patrick Sintebin (Heerhugowaard) en Wervershover kevercoureur Stanley Boots lieten geen twijfel bestaan over hun hernieuwde kampioenswensen. Zowel Sintebin als De Graaf scoorden volle bak, door beiden drie mancheritten plus de finalewinst op hun naam te schrijven. Boots werd dagwinnaar bij de kevers. Hij won in het voorprogramma tweemaal, maar moest de winst in de slotrit aan de Zuidhollandse senior-crosser Piet van Dijk afstaan. Stockcarcoureur Rutger Valk uit Waarland tekende voor de meest aansprekende prestatie tijdens de eerste race. Op imponerende wijze schreef hij de stockcarfinale op zijn naam. Na een snelle overname van de kop voerde Valk bijna twintig ronden lang glorieus het deelnemersveld aan en finishte met grote voorsprong op zijn volgers. Hij is hierdoor leider in het puntenklassement bij de 'zware jongens'. Op korte afstand volgen de noorderlingen Jan- en Pieter van der Lest plus Marten Bijlsma. In de nog prille voorlopige rangschikking staat Winkeler Bart Koopmans op een vijfde plek. De ACON-organisatie verwacht bij het tweede treffen een groot deelnemersveld en veel publiek. Wie alles wil volgen wordt aangeraden ruim voor het middaguur aanwezig te zijn. De finales worden vanaf vier uur verreden. De entree bedraagt voor volwassenen € 8 en voor de jeugd tot 12 jaar € 2. Parkeren en een programmaboekje met deelnemerslijst zijn gratis. Aan de crosswedstrijden in Sint Maarten nemen per traditie veel Texelse (stockcar)coureurs deel.


Bridgedrives in

dorpshuis De Hof

Bridgeclub Groot Slem houdt in de maanden mei, juni, juli en augustus elke maandagavond in dorpshuis De Hof in De Koog een bridgedrive. Maandag zijn de kosten € 2,50 per persoon. Aanvang 19.30 uur. Het verzoek aan deelnemers is om vijftien minuten voor aanvang aanwezig te zijn. Voor inlichtingen H. van Beek tel. 06-651517398. In de maanden mei, juni, juli en augustus houdt bridgeclub De Koog elke donderdagavond in dorpshuis de Hof in De Koog een gezellige bridgedrive. Kosten €2,00 per persoon. Aanvang 19.30 uur. Ook hier graag een kwartier voor aanvang aanwezig. Inlichtingen 0628787820.