Gelijkspel zaalvoetbal Texel'94

De zaalvoetballers van Texel'94 hebben vrijdagavond in de strijd om promotie naar de eerste divisie met 4-4 gelijk gespeeld tegen de Ruif uit Tuitjenhorn. De wedstrijd werd aan de overkant gespeeld.

Texel'94 staat er met die stand niet slecht voor, voor de return die komende vrijdagavond 22 mei in sporthal Ons Genoegen wordt gespeeld. De wedstrijd tussen de Ruif (eerste divisie) en Texel'94 (topklasse) was een spannende krachtmeting tussen twee fysiek spelende ploegen.

De eerste tien minuten werd er volgens een verslag van Texel'94 met energie gesmeten zonder dat er veel opgelegde kansen te noteren waren. In de veertiende minuut tikte Jesper Arkenbout de 0-1 binnen, maar al snel was het 1-1. Pieter Jan Eelman zorgde er al snel voor dat Texel weer op voorsprong kwam, maar het kwam wederom tot een gelijke stand. Een minuut voor de pauze kreeg Lesley Koning een gele kaart, nadat een speler van de Ruif tegen de grond ging. Volgens Texel'94 ging de tegenstander op de bal staan en "stortte hij met veel gevoel voor de kleinkunstacademie ter aarde." De man-minder-situatie werd zonder kleerscheuren overleefd.

Korte tijd later kwam de thuisclub toch voor het eerst op voorsprong. Texel rechtte de rug maar kreeg een tegenslag te verwerken toen Ralph Slik met een blessure van het veld moest. Toch kwam Texel langszij. Pieter Jan Eelman stelde Jesper Arkenbout in staat om de 3-3 binnen te schieten. De Ruif moest terug en met name Ruben Duinker kwam enkele keren gevaarlijk door en elimineerde zijn tegenstander vakkundig. Vier minuten voor het einde kreeg de aanvoerder van de Ruif een gele kaart, waarna Texel met een man meer in het veld stond. De powerplay werd aan Texelse kant goed uitgespeeld waardoor Arkenbout zijn derde treffer van de avond liet noteren. Daarmee leek de overwinning veilig gesteld, maar in de laatste seconden wist de Ruif toch nog de 4-4- binnen te tikken.

Komende vrijdag begint om 20.45 uur de tweede wedstrijd in sporthal Ons Genoegen in Den Burg. Inzet is een finaleplaats die toegang biedt tot de eerste divisiel. Dat is landelijk het eennahoogste niveau in het zaalvoetbal. De winnaar van Texel'94 - de Ruif speelt dan op neutraal terrein tegen een ploeg die uit een andere halve finale tussen twee clubs in de topklasse en de eerste divisie tevoorschijn moet komen. De entree is Ons Genoegen is gratis. DJ Marco van Sambeek zorgt voor de warming-up van het publiek.