Koningen Eilandschutters bekend

De handboogschutters van De Eilandschutters hebben afgelopen dinsdag de Koningsverschieting gehouden. Piet Keijser mag zich een jaar lang koning van de recurves noemen, Remco Oostra was bij Traditioneel de beste en bij Compound is een jaar lang Ben Moor de koning.

De winnaar van de Koningsverschieting mag zich een jaar lang de Koning van zijn discipline noemen. In de klasse recurve verdedigde Peter Keijser met verve zijn titel. Om plaats twee en drie werd fanatiek gestreden. Frans Schrama was niet direct in vorm, herstelde zich echter goed en liep elke ronde in. Hij eindigde uiteindelijk als tweede, op de voet gevolgd door Henk Witte met slechts 1 punt verschil.
Bij de traditionele schutters moest de zittende koning Johan Tromp zijn titel verdedigen. Remco Oostra bleek goed in vorm en was vastbesloten de koning van de troon te stoten. Marja Kampstra deed haar best voor plaats 2 maar moest die uiteindelijk uit handen geven aan Johan Tromp, die als derde eindigde en de nieuwe koning Remco Oostra mocht de beker in ontvangst nemen.
In de compoundklasse werd gestreden tussen Aad v Gils en koningschutter Ben Moor. Na een spannende strijd bleek Moor wederom de sterkste en werd opnieuw de Compound koning.

Uitslagen:
Recurve: 1. Peter Keijser (277) 2. Frans Schrama (254) 3. Henk Witte (253) 4. Bouwe Kuipers (250) 5. Noud Ellen (236) 6. Olga Ellen (233) 7. Kevin Joseph (185).
Traditioneel: 1. Remco Oostra (208) 2. Johan Tromp (194) 3. Marja Kampstra (179) 4. Ruud Mets (174) 5. Jan Prins (173) 6. Jaap Jager (164)
Compound: 1. Ben Moor (277) 2. Aad van Gils (270) 3, Marinka Kampstra (228).


Mariniers present bij herdenking 20 mei

Mariniers van de Joost Dourleinkazerne ondersteunen woensdag 20 mei de herdenking van de bevrijding. Met een amfibische landing van historische militaire voertuigen op het Waddenstrand van Oudeschild en deelnemers in historische militaire tenues maakt men een start van de vrijheidstour. Er komen onder meer tanks en rupsvoertuigen. De landing begint om 9.30 uur. De rit over het eiland eindigt op het vliegveld. Hier is het gratis bevrijdingsfestival, waarbij de Koninklijke Marine vertegenwoordigd is met de Roadshow, een parachutesprong demonstratie en inzetmiddelen van het Korps Mariniers.