SV Texel werd zondag kampioen van de recreatiecompetitie.
SV Texel werd zondag kampioen van de recreatiecompetitie. Foto:

SV Texel winnaar recreatievoetbal

SV Texel is zondag winnaar geworden van de Texelse recreatiecompetitie. Met een 1-4 overwinning op SV ZDH stelde SV Texel het kampioenschap veilig.

In deze laatste en beslissende wedstrijd nam ZDH een 1-0 voorsprong. Nog vóór rust keerde het tij en kwam SV Texel op 2-1 voorsprong. De ploeg stelde in de tweede helft het kampioenschap verder veilig en versloeg de Zwaluwen uiteindelijk met 1-5.

Dit seizoen bestond de veteranencompetitie uit de elftallen van SV Oosterend, SV Texel en SV ZDH. Dat is al aanzienlijk minder dan voorheen, toen ook andere dorpen een of meer recreatieteams op de been hadden. Doordat SV ZDH volgend seizoen geen elftal meer op de been kan brengen voor de recreatiecompetitie, stopt deze in de huidige vorm. Er wordt onderzocht of er voldoende animo is om het volgend seizoen met zeventallen te gaan voetballen. Wellicht dat er dan weer ook teams van SV De Koog en SV De Cocksdorp gaan meedoen.

Op de foto het kampioensteam van de recreanten van SV Texel. Dit was tevens de afscheidswedstrijd van Willem Jaap Grisnigt. Hij was jarenlang steun en toeverlaat van de spelers.