Blijdschap bij Texel'94 nadat Jeroen Vlaming na een vrije trap van Pieterjan Eelman was doorgegaan. Uit de rebound viel de 1-0. Foto: Willem Sangers

Winst Texel '94 tegen Koedijk

Met een overwinning op Koedijk is Texel '94 zondag ontkomen aan rechtstreekse degradatie. De Texelaars strijden nu in de nacompetitie tegen winnaars van de periode-titel uit de vierde klasse voor behoud in de derde klasse.

In het begin van de wedstrijd moest doelman Ali Smit direct handelend optreden om erger te voorkomen. Daarna namen de Texelaars het heft in handen. In de tweede minuut schoot Lesley Koning over het vijandelijke doel. Bij een volgende aanval werd de bal door een Koedijk-verdediger van de doellijn gehaald. De thuisclub kreeg een aantal corners. De summiere counters van de gasten waren niet van gevaar ontbloot. In de negende minuut spatte een vrije trap van Pieterjan Eelman via de keeper van Koedijk op de paal uiteen. Twee minuten later was het wel raak. Jeroen Vlaming liep door op de vrije trap van Eelman en in de rebound werd de keeper verrast (1-0). De Texelaars zaten er in deze fase bovenop. In de 20e minuut verzuimde Pieterjan Eelman de nekslag uit te delen. Hij miste een penalty. De gasten kregen daarna meer vat op de wedstrijd. Texel'94 verloor de grip op het middenveld. Jesper Arkenbout stelde een afstandsschot de Koedijker keeper op de proef. In een volgende fase was er dreiging voor het Texelse doel. Drie minuten later viel de gelijkmaker (1-1). De gasten waren feller en directer. In de tweede helft begonnen de bezoekers met een overwicht. Er zat meer overtuiging en beleving in hun spel. De thuisclub stroopte hierna omstreeks de 60e minuut de mouwen nog eens op. Dat leidde tot de 2-1 door Jeroen Vlaming, zijn tweede treffer. Hierna ontwikkelde zich een wedstrijd op het scherpst van de snede, waarin felle duels werden uitgevochten. Er ontstonden kansen voor beide partijen. Vier minuten voor het verstrijken van de officële speeltijd moest Ali capituleren voor een schot onder de lat van een der Koedijk-spitsen (2-2). Slecht en nonchalant uitverdedigen van de gastheren ging hieraan vooraf. Texel '94 leek verslagen. De rug werd gerecht. Twee minuten later, in de 88e minuut, viel de beslissende goal. De voorzet van Jeroen Vlaming werd door Ruben Duinker feilloos afgerond (3-2). Sportpark Zuid ontplofte. De spanning was te snijden, een vrije trap van Koedijk scheerde de lat. Ver in blessuretijd werd een tot drie keer van dichtbij ingeschoten bal van Koedijk door verdedigers en uiteindelijk met de vuist door Ali Smit uit het doel geranseld. Na het eindsignaal grote vreugde bij de Texelaars: de punten waren binnen. De strafschoppenserie eindigde in een 4-3 overwinning voor de thuisclub. Trainer Wesley Visser kan tevreden terugblikken. Na de wedstrijd Koedijk-VVS '46 donderdag in Koedijk, maakt de KNVB de voortgang bekend.