Afbeelding
Foto: Job Schepers

Winst Stolk op familietoernooi

Op de banen van tennisvereniging Heri Hodi in De Cocksdorp is op Hemelvaartsdag het familietoernooi gehouden.

Op deze mooie dag waren 32 mensen aanwezig op de banen achter het Eierlandsche Huis. Eerst was het de beurt aan de kinderen tot 12 jaar. Acht teams streden met elkaar om de eer. Opvallend was het steeds beter wordende spel van de jeugd. Het publiek kon zijn hart ophalen bij meerdere langdurende rally's en mooi geslagen "winners". Uiteindelijk kon Marijn Stolk met zijn vader Chris beslag leggen op de eerste plaats. Daarna waren er ook acht teams aanwezig van oudere jongeren. De familie Stolk had het familie toernooi letterlijk genomen en was met tien personen aanwezig. Veel wedstrijden waren dus een Stolk onderonsje. Het mocht de pret niet drukken. Er waren fantastische wedstrijden te zien. Iedere wedstrijd werd er 1 set gespeeld en elk team speelde vier wedstrijden. Uiteindelijk waren de neven Chris en Tjarko Stolk oppermachtig. Zij versloegen in een spannende finale Remkje Visser en zoon Noah Mulder. Kortom een dag met een gouden randje voor tennisvereniging Heri Hodie. "En natuurlijk organiseren we het Familietoernooi volgend jaar weer op Hemelvaartsdag voor leden van Heri Hodie, Tennisvereniging Oosterend en Deuce."


Golfjeugd

Er stond een behoorlijke wind en een aantal spelers kwamen drijfnat binnen niet echt de ideale golfomstandigheden, maar dat hield de jeugdspelers van De Texelse niet tegen.

In de 1e categorie 18 holes stableford was het Daniel Wassenaar die werd. In de 2e categorie 18 holes stableford was Rodny Stolk de winnaar.De longest werd geslagen door Mike van der Haas en de neary was voor Huub Schuijl. Bij de jongens en meiden uit de categorie 9 holes stableford was Dorian Wassenaar de beste speler. Hier werden zowel de longest als de neary door Sieme Boomstra geslagen. In de groep 9 holes stableford paarse tees (afslagen vanaf 150 meter van de greens) was het Miloes Boks die de eerste prijs mee naar huis mocht nemen. Uitslagen: 18 holes stableford 1e cat: 1e Daniel Wassenaar, 2e Mike van der Haas, 18 holes stableford 2e cat: 1e Rodny Stolk, 2e Liam Boom. 9 holes stableford: 1e Dorian Wassenaar, 2e Yanick van der Korst. 9 holes stableford (paarse tees); 1e Miloes Boks, 2e Tessa Witte.