Kampioenschap buiten biljarten

Op het terras van Klif 23 in Den Hoorn wordt op 6 en 7 juni weer volop gebiljart. Een nieuwe groep van jonge biljarters is aan het toernooi toegevoegd. Zij beginnen op zaterdagochtend. Er wordt op drie tafels gespeeld om zowel het bandstoot als libre openluchtkampioenschap van Texel, waar Henk de Ruyter en Eduard Keijzer hun titels verdedigen.

Het succes van vorig jaar is voor sponsor en restaurateur Sieme Jan Zijm reden om de carambole biljartsport op Texel een extra impuls te geven. In samenwerking met wedstrijdleider Harm de Vries wordt het spelersveld uitgebreid met jongere spelers, die binnen de Texelse biljartwereld de naam "new generation" eer aan doen. Natuurlijk zijn ook de leden van dames biljartvereniging "de Wijfkes" weer van de partij en zullen ook de oude rotten niet ontbreken. Het toernooi is bedoeld voor alle Texelaars, die het spannend vinden in de buitenlucht op originele wedstrijdtafels om de eer te strijden. Men moet wel over een betrouwbaar gemiddelde beschikken om deel te kunnen nemen. Tijdens het spelen in de buitenlucht zullen de elementen, zoals eventuele windvlagen, de spelers extra uitdagen. Er wordt op drie wedstrijdtafels gespeeld, dus er is voor het publiek het nodige vertier. Op zaterdag gaat de "new generation" beginnen met hun libre toernooi. De overige deelnemers werken dan het bandstoot kampioenschap af. Op zondag 7 juni wordt het libre kampioenschap gespeeld. Op beide dagen beginnen de wedstrijden stipt om 11.00 uur. Tot uiterlijk 27 mei kan iedereen zich opgeven bij Klif 23 (06-22422163 of 0222-319515), of via de website www.biljartenoptexel.nl.


Zilt Proefbedrijf

genomineerd

Zilt Proefbedrijf/Salt Farm Texel is één van de tien genomineerden van de Publieksprijs 'De nieuwe kampioenen van Nederland', van het Financieel Dagblad en BNR nieuwsradio.

Het bedrijf dat onderzoek doet naar gewassen die groeien in zilte grond dingt mee in de categorie 'bedrijven die een goede kans hebben internationaal door te breken en in staat zijn om een sector op zijn kop te zetten. Experts kiezen drie winnaars, maar ook bezoekers van de website van het Financieel Dagblad kunnen een publiekskampioen aanwijzen. '''Salt Farm'' opent volgens Justin Jansen, hoogleraar corporate entrepreneurship, goede mogelijkheden om een duurzame bijdrage te leveren aan de voedselvoorziening in kwetsbare gebieden. ''Dat is uitermate vernieuwend en kan Nederland als geheel op de kaart zetten als kennispartner voor vernieuwende oplossingen op het gebied van waterhuishouding en landbouw.''