De restanten van de brand in De Bolder.
De restanten van de brand in De Bolder. Foto: Jeroen van Hattum

Brand in textiel wasserij Bolder

Roetdeeltjes op de machines, rookschade en wasgoed dat naar een wasserij aan de overkant moest worden gebracht. Een aantal gevolgen van de brand die in de nacht van maandag op dinsdag woedde in de wasserij van De Bolder in Den Burg.

Het was op zich een kleine brand, maar wel een met veel rookontwikkeling waardoor de werkvoorziening aan de Reijer Keijerstraat vol rook kwam te staan. Er was brand uitgebroken een partij linnen die opgestapeld lag. Vermoedelijk als gevolg van broei die kan ontstaan als gewassen textiel nog niet helemaal droog en als er oliën in het spel zijn.

De brand werd ontdekt nadat het inbraakalarm was afgegaan. Er volgde controle in het pand en daarbij werd een warme deur ontdekt, waarna meteen de brandweer werd gealarmeerd. Die ging, voorzien van ademlucht en slangen, het pand in om de brand te bestrijden. Ook werd het pand doorzocht om er zeker van te zijn dat er geen mensen meer binnen waren. Dat was niet het geval. Nadat het vuur uit was, werd De Bolder 's nachts meteen geventileerd om zoveel mogelijk rook het pand uit te krijgen.

De brand had gisteren (dinsdag) volgens directeur Leen Noordzij de nodige gevolgen. De schade moest geïnventariseerd worden en een deel van het wasgoed moest naar een wasserij aan de overkant. "We doen hier wat we nog kunnen, maar we kunnen de wasserij niet meer volledig gebruiken. Het was op zich gelukkig een kleine brand, maar er liggen overal roetdeeltjes. Ook bij bijvoorbeeld de mangels moeten we eerst bekijken wat de gevolgen van de brand zijn." Volgens Noordzij moet de dinsdag als een verloren dag worden beschouwd, mede omdat de gevolgen ook in andere delen van het bedrijf merkbaar waren. De brand was volgens de directeur van De Bolder wel goed voor de saamhorigheid onder de medewerkers. "We zijn allemaal met elkaar bezig om de boel zo goed mogelijk te laten verlopen."


TV-programma

Sanne Vlaming. Aimee Sardijo, Roos Booy en Rosanne Boekel zijn in de race voor een wildcard van het TV-programma Hollands Next Top Model. De officiële inschrijving voor het TV-programma is inmiddels gesloten, maar via een Model Contest op www.hollandsnexttopmodel.nl kan er nog één kandidaat toegang tot het programma krijgen. De Texelse dames zijn tussen alle kandidaten te vinden door op hun voornamen te zoeken. Er kan tot eind mei worden gestemd.