Kampioensteam Mantje 4 met beide coaches.
Kampioensteam Mantje 4 met beide coaches. Foto: Britt van den Berg

Mantje 4 kampioen eerste klasse

Zaalvoetbalteam Mantje 4 is donderdag op doelsaldo kampioen geworden van de eerste klasse. Ze wonnen met 4-2 van RAB 3.

Het was een spannende wedstrijd waarin Mantje 4 moest winnen om kampioen te worden. Tot het laatst speelde zich in sporthal Ons Genoegen een mooie strijd om het kampioenschap af met de "veteranen" van RAB 3. Het jonge Mantje 4 heeft veel doelpunten gemaakt (114), maar ook vrij veel tegendoelpunten moeten incasseren. Oorzaak is volgens kenners de aanvallende speelstijl met een hoog tempo. De jongens (met een leeftijd van 15 tot 17 jaar) zijn met hetzelfde team nu drie seizoenen achter elkaar kampioen geworden. Eerst de C-junioren, daarna de tweede klasse en nu de eerste klasse. Deze "triple" is heel bijzonder, de jongens en coaches Richard Bijpost en Ron Boogaard zijn er blij mee. Door dit kampioenschap promoveert Mantje 4 het volgende seizoen naar de hoofdklasse zaalvoetbal.

Op de foto vlnr: Staand: Richard Bijpost, Wesley van den Berg, Jeffrey Bakker, Rik Bijpost en Ron Boogaard. Gehurkt: Luuk Boogaard, Ward Bakker en Cijs van der Wal, liggend Arco Uitgeest


Uitslagen

Het zaalvoetbalseizoen is vorige week afgesloten. Uitslagen: 1e klasse: SVO 1 - NBC 2 5-2; RAB 3 - Mantje 4 2-4; SVO 2 - ZDH 2 7-11; Krim 5 - Mantje 2 7-8. Meer informatie over het zaalvoetbal op Texel op www.zaalvoetbaltexel.nl.