Van links naar rechts: Josephine Hercules, trainer Bob de Gast en Marit Stark bij de wedstrijd in Cardiff.
Van links naar rechts: Josephine Hercules, trainer Bob de Gast en Marit Stark bij de wedstrijd in Cardiff. Foto: Budovereniging Shima

Karateka's op toernooi in Wales

Karateka's van de Texelse Budovereniging Shima hebben hun opwachting gemaakt tijdens een internationaal toernooi in Cardiff en aan een masterclass door de wereldkampioen kickboksen.

Marit Stark en Josephine Hercules deden mee aan een internationaal toernooi in Cardiff in Wales, het grootste toernooi van heel Europa. Trainer Bob de Gast begeleidde de twee meiden. Samen met nog 1081 deelnemers uit onder meer de Verenigde Staten, Duitsland en Frankrijk maakten zij er een mooie wedstrijd van. Het was een geweldige ervaring die bovendien ook nog erg gezellig was. De twee Texelaars zijn niet in de prijzen gevallen, maar daar was het niet echt om te doen. Het plezier stond voorop. Marit Stark werd vierde bij de onderdelen vechten en wapenkata (loopvorm).

Niemand minder dan viervoudig wereldkampioen kickboksen en voormalig Ashihara karateka Sem Schilt gaf in Sliedrecht een masterclass. Shima-leden Ahmad Zakrya, Felix Hercules, Afef Bahrini en Tobias Schiphorst deden mee aan deze bijzondere training. Ze werden begeleid door trainer Fred Schonenberg. Aan de training deden in totaal ongeveer tweehonderd mensen mee. Het was een vermoeiende, leuke training die volgens Shima zeker de moeite waard was.