Teleurstelling bij Texel'94 na het gelijkspel tegen Den Helder.
Teleurstelling bij Texel'94 na het gelijkspel tegen Den Helder. Foto: Willem Sangers

Nacompetitie Texel'94

Tot de 89ste minuut was Texel'94 zondag veilig in de derde klasse. Een late gelijkmaker van FC Den Helder maakte een einde aan de illusie: Texel'94 moet nacompetitie spelen om in de derde klasse te kunnen blijven.

Texel speelde zondag met 2-2 gelijk tegen FC Den Helder, waardoor de ploeg als elfde eindigde op de ranglijst. Een punt achter VIOS W uit Warmenhuizen dat veilig is. Texel'94 moet nu onderling met VVS'46 uit Spanbroek en Koedijk uit Koedijk uitmaken welk team naar de vierde klasse gaat. Woudia uit Westwoud is al gedegradeerd.

Texel'94 begon voortvarend tegen Den Helder. Pieterjan Eelman schoot na een kwartier een vrije trap knap achter de Helderse keeper, waardoor het 1-0 werd. Sander de Haan scoorde 2-0. De terugkeer van Ali Smit als keeper gaf de ploeg ook rust en zelfvertrouwen. In de 29ste minuut werd het 2-1 en dat was ook de ruststand.

Bij het begin van de tweede helft zetten de bezoekers de thuisclub onder druk zonder te scoren. Texel kreeg nog diverse kansen, maar had de pech dat de bal er niet in wilde. Vanaf de zeventigste minuut werd er te gehaast gespeeld en was de rust uit het spel met balverlies voor Texel'94 als gevolg. Dat leidde in de 89ste minuut tot de gelijkmaker, waarna Texel'94 het moeilijk kreeg en op eigen helft werd teruggedrongen.

In de 91ste minuut kwam de Helderse ploeg met een man minder door een rode kaart en enkele Helderse spelers maakten zich schuldig aan geniepige en gemene overtredingen. Na 95 minuten floot de scheidsrechter af. De eerste nacompetitie wedstrijd van Texel'94 is morgen (donderdag 14 mei) om 14.00 uur in Spanbroek. Zondag 17 mei begint om 14.00 uur Texel'94-Koedijk en donderdag 21 mei wordt Koedijk-VVS'46 gespeeld.

Zaalvoetballers

ronde verder

De zaalvoetballers van Texel'94 blijven zicht houden op promotie naar de eerste divisie. De Texelaars wonnen vrijdagavond in Drachten met 2-6 van Futsal Dragten en dat was voldoende om het 1-4 verlies van een week geleden in sporthal Ons Genoegen weg te poetsen. Texel moest vrijdagavond te midden van een hoop Friese supporters alles op alles zetten om minstens drie doelpunten meer dan de tegenstander te maken.Texel'94 had meteen vanaf het begin van de wedstrijd overwicht en stond al vroeg op 0-1 voorsprong. De voetballers gingen met 1-1 de rust in, maar daarna ging Texel los. Dragten kwam er niet goed meer aan te pas om de Texelaars te stoppen. Texel'94 had keeper Ali Smit, die drie maanden voor zijn werk op Sint Maarten was geweest, ook weer in de gelederen. De overwinning betekent dat de zaalvoetballers het nu in de halve finale van de nacompetitie moet opnemen tegen de Ruif uit Tuitjenhorn. Vrijdag 15 mei speelt Texel de eerste wedstrijd uit in Tuitjenhorn. Vrijdag 22 mei is de return in Ons Genoegen in Den Burg. De winnaar speelt daarna nog een finale voor promotie.