Onder toeziend oog van grondeigenaar Werner Dros, Marcel Drenth van De Lieuw, dochter en echtgenote opent Jan-Jacob Keijser boerenommetje De Hal.
Onder toeziend oog van grondeigenaar Werner Dros, Marcel Drenth van De Lieuw, dochter en echtgenote opent Jan-Jacob Keijser boerenommetje De Hal. Foto: Gerard Timmerman

'Laat Burgers van Boerenommetje De Hal genieten'

Eigenlijk wilde de Vereniging voor Agrarisch Natuur en Landschapsbeheer De Lieuw het voormalige Kruuskewegje van de Veenselangweg richting Zuidhaffel in ere herstellen. Toen dit door de vele grondeigenaars te gecompliceerd bleek, ontstond het idee voor Boerenommetje De Hal. Een wandeling van Den Burg langs de Jan Ayesloot naar De Mars, over De Veen, langs boerderij De Hal waar al vier eeuwen schapen worden gehouden, langs oude tuinwallen richting Fruitbedrijf Dros weer terug naar startpunt De Bocksberg. Bij elkaar ongeveer een uurtje lopen door boerenland waar families als Keijser, Eelman, Dijt en Dros een lange historie hebben. Marcel Drenth van De Lieuw wilde zaterdag bij de opening in de fruitkwekerij van Jaap Dros wel erkennen dat hij het ommetje nog leuker vond dan het oorspronkelijk idee, hoewel hij het Kruuskewegje nog niet helemaal uit zijn hoofd heeft gezet. Het ommetje van 4,5 kilometer, is een wandelingetje zeker waard. Waarbij voor gebruikers wel geldt: Men gaat over particulier terrein, alleen over de paden, honden aan de lijn en van het fruit afblijven.