Birdies rijgen aaneen in Maandbeker

Succes voor golfers Maeike van de Schaaf, Maricus van de Wetering en Ingrid Schippers bij de Landal Maandbeker op golfbaan De Texelse.

Door de diverse competities werd gestart met een bescheiden deelnemersveld. In de eerste categorie vijf spelers, iedereen in categorie twee was verzekerd van een prijs en ook in categorie drie streden slechts tien gladiatoren. Landal had gezorgd voor een mooie prijzentafel en het weer was prima, de voorspellingen waren zoals vaak te somber. De strijd was spannend. In huize Schippers moest Paul waarschijnlijk 's avonds de afwas doen omdat Ingrid met 37 punten als eerste in categorie 3 over de meet kwam en Paul met 22 punten als bezemwagen fungeerde. Anita Hiemstra en Tonny van Koppen maakten met 30 punten dit podium geheel vrouwelijk. Na de eclatante zege van Tonny tijdens de Koningswedstrijd was Maricus van de Wetering tot op het bot gemotiveerd. Hij moest wel afrekenen met Jos Bosma, en dat bleek een taaie klus. Beide verzamelden 32 punten, het was uiteindelijk Maricus die de beker mocht heffen. In categorie 1 gebeurden bijzondere dingen. Kevin van Zuilekom begon op hole 1 met een dikke 7, stroopte zijn mouwen op en ging er goed voor staan. Hij sloeg birdies op hole 2, hole 3, hole 4 en hole 5. Maar hij was niet de enige die goed op dreef was. Sjoerd Koopman was dicht in de buurt, maar Maeike had de beste papieren. Een strakke birdie op hole 5 compenseerde een streepje, 36 puntjes aan het eind van de rit.

Uitslag:

Categorie 1: Maeike van der Schaaf (36), Kevin van Zuilekom (36), Sjoerd Koopman (34); Categorie 2: Maricus van de Wetering (32), Jos Bosma (32), Margaux Berghauser-Pont (20); Categorie 3: Ingrid Schippers-Hazebroek (37), Anita Hiemstra (30), Tonny van Koppen (30). Neary`s: Helene van Wijhe en Kevin van Zuilekom; Longest; Sjoerd Koopman


Vrouwen van nu

Vrouwen van Nu, afdeling Texel en de afdeling Cocksdorp/Eierland houden aanstaande zaterdag hun jaarlijkse fietsdag, dit keer in het teken van Texel 600 jaar stad. De Cocksdorp heeft een mooie route uitgezet langs verschillende culturele en historische plekjes. Ook wordt er op verschillende plaatsen een hapje aangeboden. De start is om 10.00 uur bij Bethel aan de Muyweg in Eierland. Het is ook mogelijk om te vertrekken vanuit Den Burg om 9.15 uur bij garage Grisnigt aan de Bernhardlaan.