Wat ik zeggen wou

600 jaar stad

Dankzij de inzet van velen kijken we terug op een prachtig historisch spel op 3 april j.l. in De Burcht. Onder grote belangstelling en op indrukwekkende wijze is de eedsaflegging van de schepenen nagespeeld en zijn door de schout stadsrechten verleend aan ons eiland. Ook de tentoonstelling "TX 600: Stad geboren in de kerk" die als een leidraad door de tijd liep van de verschillende kerken in Den Burg, is buitengewoon geslaagd geweest. Een groot aantal mensen is komen kijken, ongeveer 1100. In het gastenboek lezen we: ''Goed om te zien dat kerken toch ook goed kunnen samen werken! Geweldig dat ook de kerken zich laten zien bij de viering van 600 jaar stadsrechten. Leuk ook het gesprek met een bijzonder enthousiaste vrijwilliger. Hartelijk dank. Fijn dat mensen van verschillende geloven/kerken met elkaar bezig zijn en zo'n expositie kunnen maken.''

Medewerking verleenden de gemeente Texel, de Historische Vereniging, Cultuur Historisch Museum De Waal en de verschillende kerken van Den Burg. Voor de werkgroep was het een boeiende ervaring om zoiets te organiseren.

Werkgroep TX600; Stad geboren in de kerk


Visserskoor

Zaterdagavond was ik samen met mijn vrouw in 't Skiltje om het Oudeschilder Visserskoor te bewonderen. We hadden een geweldige avond. Nooit eerder in ons leven hebben we een koor zó zuiver horen zingen, ook de rest van de muzikanten deed erg zijn best. Kortom, het was een avond om niet snel te vergeten. Wij willen bij deze alle mensen van het koor bedanken voor deze fantastische avond. Zeker voor herhaling vatbaar.

Annemarie en Martien Roeper,

Den Hoorn