Atletiekvereneniging en Texel'94 praten over delen van gebouw

Atletiekvereniging Texel (ATV) en Texel'94 gaan de mogelijkheid van verregaande samenwerking onderzoeken. De clubs gaan op korte termijn met de gemeente om tafel om te praten over de uitkomst van dit onderzoek.

De Atletiekvereniging heeft al jaren behoefte aan een duurzame materialenopslag nabij de atletiekbaan. Ook leeft bij ATV de wens om over een eigen clubaccommodatie te beschikken. De AVT heeft sinds 2011 diverse pogingen gedaan deze accommodatie te realiseren, tot op heden zonder het gewenste resultaat. Vorig jaar heeft de club na toewijzing van de maximaal toe te kennen éénmalige subsidie van €15.000,- een aanvullend verzoek bij de gemeente neergelegd voor €70.000,-. Met dit verzoek vraagt AVT de gemeente af te wijken van de bestaande subsidieregels, dit nu diverse andere opties die de AVT in de loop der jaren heeft onderzocht niet haalbaar blijken zijn. Na de inventarisatie van diverse mogelijke oplossingen is de wethouder van Sport onlangs in gesprek gegaan met AVT en Texel'94. De mogelijkheden voor een verregaande samenwerking stond in dit gesprek centraal. Hierbij kan worden gedacht aan het efficiënt gezamenlijk gebruik van ruimtes in het clubgebouw van Texel'94 en een aanbouw voor de meest noodzakelijke eigen ruimtes voor de AVT. Voorwaarde voor een dergelijke verregaande samenwerking is volgens het college de bereidheid van beide verenigingen om compromissen te sluiten. Daarnaast kunnen de beide verenigingen elkaar meer helpen door het delen van ruimtes en beschikbare faciliteiten.

De uitkomst van een verkennende gesprek is dat partijen de samenwerking gaan onderzoeken en met de gemeente om tafel gaan. Afhankelijk van de uitkomst van dat gesprek gaat het college met de raad in gesprek over een vervolg. Een informatiebrief hierover aan de raad staat op de agenda van de raadscommissie van woensdag 13 mei.