Boerenommetje De Hal verbindt Den Burg met agrarisch gebied

Boerenommetje De Hal is de naam van het nieuwe wandelommetje door het boerenland bij Den Burg.

De officiële opening is zaterdag 9 mei van 14.00 tot 16.00 uur in de boomgaard van Jaap Dros aan de Hallerweg. Iedereen is welkom.

Boerenommetje De Hal herbergt het verhaal van Den Burg en het agrarische gebied. Start- en eindpunt is de parkeerplaats bij De Boksberg aan de Wilhelminalaan. Via de nieuwbouw loopt de route door het land langs de sloot naar de Marsweg. Daar vandaan over het land van fruit- en schapenbedrijf De Veen en schapenhouderij De Hal, die sinds de vijftiende eeuw schapen houdt. Bij De Veen loopt de route tussen de fruitbomen en de schapen door. Vanaf de kruising Veenselangweg/Hallerweg het land in, langs oude tuunwallen riching Fruitbedrijf Dros. Dit is een prima plekje om uit te rusten. Bezoekers zijn daar van harte welkom, wel wordt de gasten respect voor de gastvrijheid gevraagd. Via De Hal en de Burdetstraat nadert het eindpunt.

Het ommetje door het boerenland is gerealiseerd door Agrarische Natuur- en Landschapsvereniging De Lieuw, met medewerking van de boeren over wier land de route loopt. Het is gefinancierd met geld van Stichting Toeristisch Investeringsfonds Texel en de gemeente. In een kleurige folder staan bijzonderheden over Den Burg, de route, het omliggende gebied, buurtweggetjes, de historie, schapenhouderij en fruitteelt.


Subsidie aanvragen

Aanvragen voor jaarlijkse subsidie voor 2016 moeten vóór 1 juni 2015 binnen zijn. Dat meldt de gemeente.

Men kan subsidie aanvragen als men activiteiten verricht zonder winstoogmerk, die in hoofdzaak ten goede komen aan Texel, haar inwoners of de Texelse gemeenschap en deze activiteiten van voortdurende aard zijn en passen binnen het beleid van de gemeente Texel. Een aanvraag kan digitaal worden ingediend via de website van de gemeente.