Gift €850,- Hap-Hum voor voedselbank

Hap-Hum in Den Burg heeft vrijdag €850,- opgehaald voor de Texelse voedselbank. De eetgelegenheid aan de Kogerstraat bestond vrijdag één jaar en ter gelegenheid daarvan stelde Achmed Shuker de gehele dagomzet aan de voedselbank beschikbaar. Vrijwilligers van de stichting Broodnodig op Texel waren aanwezig om tekst en uitleg over de voedselbank te geven. Mary Veltkamp, sinds kort penningmeester van de voedselbank, was erg blij met de inzet van Hap-Hum.


Texelrunners

De Texelrunners houden tot en met zaterdag 16 mei een collecte ten behoeve van de zorg aan terminale kankerpatiënten. De Texelrunners doen met Pinksteren voor de vierde keer mee aan de Roparun van Parijs naar Rotterdam. Ze zamelen geld in om de ziekte kanker, zonder uitzicht op genezing, enigszins dragelijk te maken voor eenieder die ermee geconfronteerd wordt. De inspanningen van de Texelrunners hebben effect. Elk jaar krijgen inmiddels twintig, door kanker getroffen, gezinnen via de VVV en Texelse logiesverstrekkers een geheel verzorgde week op Texel aangeboden. Stichting Roparun droeg €20.000 bij aan de keuken van het hospice in Den Burg en de stichting stelde €10.000,- beschikbaar voor de inrichting van een ontvangstruimte voor oncologische patiënten in het Gemini Ziekenhuis in Den Helder.


Kinderhulp

De jaarlijkse collecte voor Nationaal Fonds Kinderhulp die in april op het eiland werd gehouden, heeft €3002,87 opgebracht. Er waren 38 collectanten op pad. De helft van de opbrengst komt specifiek ten goede aan de Texelse jeugd. Het wordt gebruikt voor zwemabonnementen voor de kinderen die op de stichting Broodnodig op Texel zijn aangewezen, er gaat een bijdrage aan het Texelse programma "Lekker in je Live" en een deel naar het feest dat Young4Ever op 12 december in de Texelse Bazaar (oude postkantoor) gaf.


Collectanten

Er worden nog collectanten gezocht voor de Anjercollecte van het Prins Bernhard Cultuurfonds. De Anjeractie wordt gehouden van zondag 31 mei tot en met zaterdag 6 juni. Belangstellenden kunnen terecht bij Gerda van der Puyl, coördinator Anjeractie Noord-Holland op Texel. Tel: 06-33951426 of gevdpuyl@texel.com.