Schop op doel van Texel'94 tegen Dragten.
Schop op doel van Texel'94 tegen Dragten. Foto: Jeroen van Hattum

Texel'94 verliest van Dragten

De zaalvoetballers van Texel'94 hebben vrijdagavond de eerste wedstrijd in de strijd om promotie naar de eerste divisie verloren.

De zaalvoetballers van Futsal Dragten uit Drachten wonnen in sporthal Ons Genoegen in Den Burg met 1-4. Texel had bijna de gehele wedstrijd een optisch overwicht, maar Dragten was het meest gevaarlijk voor de goal. De bezoekers kwamen al vroeg op 0-1 na geklungel in de Texelse defensie, maar het werd ook snel 1-1. Een hoekschop zorgde voor een vernieuwde voorsprong voor Dragten en niet veel later schoot de uitblinker aan Friese zijde de 1-3 ruststand op het bord. Texel gooide in het tweede bedrijf alles in de strijd wat op het moment in de ploeg zit, maar het was onvoldoende om Futsal Dragten te verontrusten. Texel was even met een man meer, nadat een speler van Dragten naar de kant was gestuurd, maar de ploeg liet de kansen daardoor dichterbij te komen onbenut. Daarna sloeg de uitblinker aan Friese zijde weer toen en werd het 1-4. Voor de zaalvoetballers waren de druiven zuur. De Texelaars presteren al het seizoen goed in de Topklasse A van het zaalvoetbal (daarin werden ze tweede), maar de laatste weken draait het minder. Aan het publiek lag het niet, de tribunes van Ons Genoegen zaten vol. Het verlies betekent dat Texel'94 morgen (vrijdag 8 mei) volop aan de bak moet tijdens de return in Drachten om uitzicht te houden op promotie naar de eerste divisie. Texel moet met minstens drie punten verschil van Dragten winnen. De winnaar van het onderling treffen tussen Texel'94 en Dragten komt in het vervolg van de nacompetitie uit tegen de winnaar van de onderlinge duels tussen Walk Inn Boys uit Nijkerk en zvv De Ruif uit Tuitjenhorn.


Familietoernooi op terrein SV ZDH

Op het veld van ZDH wordt op Hemelvaartsdag 14 mei wordt voor de 23ste keer het Familietoernooi gehouden.

Titelverdediger is de familie Boogaard. Het is een recreatie toernooi waarbij gezelligheid en sportiviteit voorop staan.

Deelnemende families: Boogaard, Van Heerwaarden, Terpstra, en Witte

Programma:

13.00-13.25 Terpstra-Witte

13.30-13.55 Boogaard-Van Heerwaarden

14.00-14.25 Terpstra-Boogaard

14.30-14.55 Witte-van Heerwaarden

15.00-15.25 Van Heerwaarden-Terpstra

15.30-15.55 Witte-Boogaard