SV Oosterend B1 werd zaterdag kampioen. Niet op de foto Rinus Wesselman  en Hans Daalder.
SV Oosterend B1 werd zaterdag kampioen. Niet op de foto Rinus Wesselman en Hans Daalder. Foto: Gerard Timmerman

SVO B1 kampioen

Blijdschap in Oosterend waar SVO B1 zaterdag kampioen werd. De junioren versloegen tegenstander Den Helder B4 in eigen huis met liefst 9-0. Het elftal maakte na afloop per boerenwagen een ererondje door het dorp.

Spannend was het nog wel, want om titelconcurrent Zeemacht voor te blijven moesten de Oosterenders deze match winnen. Op papier zou dat geen probleem moeten zijn, want Den Helder bungelde onderaan. Maar in het voetbal weet je het nooit. Coaches Jan Kee en Richard Kortekaas hadden hadden er in ieder geval zóveel vertrouwen in dat vooraf de krant werd ingeseind voor een naderende kampioensfoto. Jan Kee: 'Dit is een leuke vriendengroep. Ze spelen al vanaf de pupillen bij elkaar, zijn toen zelfs een keer kampioen geworden. Ze hebben veel voor elkaar over en helpen elkaar.' Jongens in de leeftijd van veertien tot zeventien jaar van wie menig speler het in zich heeft om in het eerste te gaan voetballen. Dit seizoen moet SVO het zonder eerste stellen, maar in de toekomst gloort er dus zeker hoop. Het team dat wordt getraind door Jacob Mechielse zit in een stijgende lijn. Vorig jaar derde en nu dus bovenaan. Dat het zo goed zou lopen, daar zag het niet aanvankelijk echter niet naar uit. Na de winterstop, toen de competitie weer op nul werd gezet, draaiden de eerste wedstrijden uit op een nederlaag. Maar toen het eenmaal begon te draaien was de machine niet meer te stuiten. Acht overwinningen op rij en na de overwinning tegen VZV B1, een paar weken geleden, wist iedere Oosterender het eigenlijk wel: Dit kan in feite al niet meer stuk. Desondanks spanning op de gezichten zaterdag. Maar SVO toonde zich een ware kampioenskandidaat en trok het veldoverwicht naar zich toe. Met rust stond de thuisploeg al 5-0 voor, in de tweede helft liep de score op naar 9-0. De tegenstander raakte gefrustreerd en toen de coach van Den Helder het gedrag van zijn spelers zag escaleren, vroeg hij scheidsrechter Hans Broess de wedstrijd af te fluiten. Zo kon SVO de kampioensbeker een kwartier eerder in ontvangst nemen en aansluitend op de platte boerenwagen een welverdiend ererondje door het dorp maken.


Programma

zaalvoetbal

donderdag 7 mei

18:30 SVO 1 - NBC 2 Oosterhof

19:20 RAB 3 - Mantje 4 Hoogendijk

20:20 SVO 2 - ZDH 2 Douma

21:10 Krim 5 - Mantje 2 Douma

zaaldienst: RAB

Uitslagen:

E jeugd: SVO E1 - Mantje E2 1-8, SVO E2 - Krim E1 1-11. 1e klasse: NBC 2 - Mantje 4 2-7, SVO 2 - Mantje 3 0-7, SVO 1 - Mantje 2 4-6. Bekerfinale 2e klasse: RAB 5 - ZDH 3         3-3 RAB wns. Bekerfinale hoofd/1e klasse: NBC 1 - Mantje 2 5-0.

Overige:

Texel 1 - Futsal Dragten 1-4.