Wat ik zeggen wou

Hulp aan Moldavië

Het is bijna niet te geloven, maar er is al weer een noodtransport met hulpgoederen vertrokken vanaf Texel. Deze keer naar Moldavië, waar op het ogenblik 20.000 vluchtelingen verblijven uit de Oekraïne. En ten gevolge van de oorlog daar is begin 2015 alles duurder geworden in Moldavië, waar toch al zoveel bewoners het hoofd nauwelijks boven water kunnen houden. Zo zijn de prijzen van de levensmiddelen gestegen met 30 procent en het gas met maar liefst 80 procent en de elektriciteit zelfs met 100 procent. Hoeveel de verwarming duurder is geworden wordt pas bekend na de winter.

Vooral de ouderen zijn in paniek, zo liet Liuda weten. Maar gelukkig kunnen wij de helpende hand bieden met kleding, schoenen, dekbedden, matrassen, pannen en serviesgoed, sanitair, speelgoed en wat heel belangrijk is: voedsel, dat in alle dorpen op Texel is ingezameld. Zo is er weer heel veel werk verzet en gelukkig komen er steeds weer mensen een handje helpen. De Messengers verrasten ons met een mooie gift voor de kosten van het transport. En samen met andere giften en de opbrengst uit de verkoop van gebruikte goederen helpt alles mee om het transport te kunnen bekostigen. Heeft u al eens een bezoekje gebracht aan de Snuffelhoek bij Janneke van der Vis (aan de Maricoweg), waarvan de opbrengst bestemd is voor Moldavië? Er is steeds meer hulp nodig, want de wereld lijkt op zijn kop, zoveel mensen als er op de vlucht zijn. Maar bij meer hulptransporten zijn ook meer handen nodig, om te helpen. En er is meer geld nodig om de vrachtkosten te betalen. Alle beetjes helpen.

Met een hartelijke groet van de medewerkers van de stichting Hulp Oost Europa Texel, NL 18 RABO 036 25 21 905 (met ANBI goedkeuring.)