De prijswinnaars van het Koningsfeest op golfbaan De Texelse.
De prijswinnaars van het Koningsfeest op golfbaan De Texelse. Foto: Golfclub

'Bloedstollende wedstrijd' op

zonnig Koningsfeest golfbaan

Liefst 56 golfers deden op Koningsdag op golfbaan De Texelse mee aan het Oranjespektakel. De Foursome vlaggenwedstrijd waarbij teams strijden om met een beperkt aantal slagen zo ver mogelijk te komen, bewijst volgens de organisatie andermaal dat golfers van alle leeftijden en sterktes er samen een bloedstollende wedstrijd van kunnen maken.

Het was prachtig weer, de organisatie zat strak in elkaar en was in handen van Anita Hiemstra, Hans van Maldegem en Solveigh Rip. Een toernooi in een natuurlijk decor 'om van te smullen', meldt onze golfcorrespondent. 'Niet voor niets al in het eerste jaar binnengestormd in de top 20 van beste banen in Nederland.' Veel teams waren goed op stoom en de "vlaggetjes" op de 17de en 18de hole waren dik gezaaid. Twee teams sprongen er bovenuit en begonnen na 18 holes vol goede moed, omdat ze nog slagen over hadden, wederom op hole 1. Carla Kager en Nils Johansson plantten de vlag uiteindelijk op de green van hole 1 en sleepten daarmee de tweede plek binnen. Een puike prestatie, maar niet genoeg om het Dynamic duo Tonny van Koppen en Floris-Jan Zwaag af te stoppen. Een gezamenlijke handicap van 26 belette hen niet om met onder andere twee strakke birdie's tot en met de afslag van hole 20 te komen. Floris maakt een beetje lengte en Tonny put iedere bal die binnen een meter of 10 van de hole ligt. En dat blijkt een winnende combinatie. Het clubhuis zit aan het eind van de dag vol met blozende toeten, grote verhalen en vooral veel stralende glimlachen na een sportieve en gezellige topdag. Eervolle vermelding voor de outfit van Paul van Spiegel, een smaakvolle combinatie van subtiele oranje elementen boven een klassiek Schotse plus-fours.
Uitslag: Nearys, Josje Eelman, Ole Johansson. Longest: Harriet Bodicker en Floris-Jan Zwaag. Derde plaats: Maeike van der Schaaf en Yoni Houwing. Tweede: Carla Kager en Nils Johansson. 1. Tonny van Koppen en Floris-Jan Zwaag.