Boskampi's draait vanaf komende week.
Boskampi's draait vanaf komende week. Foto: Filmfoto

Boskampi's nieuw in de cinema

In cinema Texel gaat komende week de film "De Boskampi's" in première. De film gaat over een jongen die geïnspireerd wordt door een maffiafilm in zijn doel niet meer gepest te worden.

Rik Boskamp (Thor Braun), zoon van een sullige boekhouder, wil maar één ding: niet meer gepest worden. Geïnspireerd door een maffiafilm verzint hij een list. Hij zorgt ervoor dat ze verhuizen en dat zijn vader (Henry van Loon) in het nieuwe dorp wordt aangezien voor de levensgevaarlijke maffiabaas Paulo Boskampi. Het plan werkt! Rikkie Boskampi wordt niet meer gepest, iedereen is bang voor Paulo en behandelt hen met respect. Totdat er een pestkop uit het verleden opduikt. Hoe lang kan Rikkie zijn leugen nu nog vol houden? De Boskampi's is gebaseerd op het gelijknamige jeugdboek van Marjon Hoffman.

Op het programma staan verder films als "Bloed, Zweet en Tranen" over het leven van volkszanger André Hazes, superheldenfilm "Avengers: Age of Ultron" en actiefilm "Fast & Furious 7"met onder meer Vin Diesel, Paul Walker en Dwayne Johnson. Het volledige filmoverzicht is te vinden op www.texelagenda.nl en elders deze krant.