Sijmons adviseur Ruimtelijke Kwaliteit

Dirk Sijmons is door het college benoemd tot eerste Texelse Adviseur Ruimtelijke kwaliteit, met name gericht op de uitwerkingsplannen van Planet Texel.

De samenwerking is tot stand gekomen door de deelname van Texel als projectatelier aan de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam 'Urban by Nature'. Dit resulteerde in het Planet Texel, dat door de gemeenteraad is omarmd. Momenteel wordt gewerkt aan concrete uitwerkingen in projecten. Sijmons was curator van de Biënnale en daarnaast 'ateliermeester' van Planet Texel. Hij is een vermaard landschapsarchitect. Hij is onder andere werkzaam als hoogleraar landschapsarchitectuur aan de Technische Universiteit Delft en was de eerste Rijksadviseur voor het Landschap. Gedurende het werkproces van het projectatelier Planet Texel heeft hij veel kennis opgedaan over het specifiek Texelse landschap. Het college vindt het bijzonder waardevol om de opgedane kennis van de heer Sijmons te kunnen benutten bij de verdere uitwerking en is verheugd dat hij deze taak op zich wil nemen. Dirk Sijmons wordt niet betaald voor zijn werkzaamheden.


€10.000,- voor

Drijverhuus

Het college verstrekt €10.000,- ten behoeve van een haalbaarheidsonderzoek voor het Drijverhuus in Den Hoorn, waarvan mogelijk € 5.000,00 wordt terugontvangen via een provinciale subsidie.

Het college besluit € 5.000,00 beschikbaar te stellen voor het haalbaarheidsonderzoek naar een centrum voor kunst en cultuur en natuur en landschap in de voormalige basisschool van Den Hoorn. Er was een proefperiode afgesproken voor 't Drijverhuus en de Verzamelpost in dit gebouw. De ontwikkelingen van 't Drijverhuus zijn veelbelovend. Het bestuur heeft de gedachte opgevat deze pilot duurzaam te maken. Hiervoor wordt een haalbaarheidsonderzoek gestart, waarvoor een financiële bijdrage is gevraagd. Bij de provincie is ook € 5.000,00 bijdrage gevraagd waarop in beginsel positief op is gereageerd. De daadwerkelijke beschikking kan echter pas in oktober 2015 worden afgegeven. Om deze reden is verzocht of de gemeente dit bedrag wil voorschieten. Tevens is gevraagd of de gemeente garant wil staan, mocht de beschikking niet afgegeven kunnen worden. Op dit moment zijn de college-onderhandelingen bij GS gaande hetgeen gevolg kan hebben voor het provinciaal beleid.