Turnsters van TurnGroepTexel kwamen in actie op het regiokampioenschap.
Turnsters van TurnGroepTexel kwamen in actie op het regiokampioenschap. Foto: Linda Daalder

Gemiddelde scores voor turnsters TurnGroepTexel in Wervershoof

Turners Danielle Blom, Caleta Kager, Elisa Polderman en Lente van der Vis van TurnGroepTexel beten vorige week het spits af bij de jeugd H 6e divisie tijdens het regiokampioenschap in Wervershoof.

Danielle was nog wat grieperig, toch turnde zij een goede wedstrijd en eindigde op een mooie tiende plaats. Ook Elisa Polderman had de smaak weer te pakken nadat zij de vorige wedstrijd op het podium had gestaan. Alleen bij balk liet zij een paar punten liggen. Caleta Kager zat lekker in de wedstrijd en werd zelfs vijfde bij de balk. Bij de brug kostte het haar punten door wat slordigheden maar behaalde uiteindelijk toch ruim 39 punten. Lente van der Vis had een goed start bij sprong, zij werd vierde op dit onderdeel. Ook op de ongelijke brug scoorde zij goed, een zevende plek. Op de balk had zij wat wankelingen maar toch eindigde zij in totaal op de dertiende plaats. Bij de tweede wedstrijd vertegenwoordigden Thirza Schulze en Meike Pol TurnGroepTexel bij de Pupil2 D3. Meike Pol had een nette sprong, maar op ongelijke brug viel het aantal punten tegen. Zij overtrof zichzelf deze wedstrijd door eindelijk eens de strijd met de balk te winnen! Zij voltooide haar oefening zonder val. Ook had zij een nette vloeroefening wat haar de twintigste plek opleverde. Thirza Schulze had een goede wedstrijd, wellicht omdat zij de dag ervoor clubkampioen bij GVO was geworden. Haar sprong was keurig, op ongelijke brug zelfs strak. Bij de balk liet ze helaas wat punten liggen door een aantal vallen. Maar zij herstelde zich weer keurig bij vloer. Zij sloot de wedstrijd af op een 17e plek. Tijdens dit regiokampioenschap troffen turnstesr van Texel tot aan Hilversum elkaar. De deelnemers zijn door het aantal behaalde punten in de eerste twee rayonwedstrijden doorgestroomd naar de regiokampioenschappen.

De laatste wedstrijd (de Rayonfinale) voor een aantal turnstesr uitkomend in de vijfde en zesde divisie is op 18 mei in Schagen.