Golfers op tournee door het land

Het eerste herenteam van golfclub De Texelse speelde zondag 26 april speelde op de 'Old Course' van Amsterdam. De Texelse speelde tegen de Waterlandse.

De fouresomes in de ochtend werden met 4-2 verloren. Menno Schuijl en Laurens Groothuis wonnen. Zij speelden een overtuigende partij die met 4 punten verschil werd gewonnen. De duo's Herbert de Geer- Mike van der Haas en Antoine Kersten-Jordy Schuijl verloren hun partij. Antoine Kersten en Jordy Schuijl wisten door een paar knappe slagen van de tegenstander de achterstand niet om te buigen in winst. In de middag werden de singlepartijen gespeeld. De punten werden verdeeld (6-6). Menno Schuil speelde buitengewoon sterk. Hij wist zijn tegenstanden met knappe birdies (lange puts en chip-ins) met vijf punten verschil al vroeg 'er onder' te krijgen. Mike van der Haas zorgen voor een sensatie. Met twee punten achter en nog drie holes te spelen, maakte hij twee birdies. Zodoende stond het gelijk. Met een afslag van 250 meter sloeg hij zijn bal op de green in de laatste hole en maakte vervolgens een birdie. Hierdoor werd de partij met winst afgesloten. Jordy Schuijl haalde de laatste 2 punten binnen. Door met overtuiging te spelen, gaf hij zijn tegenstander geen kans om voorbij te komen. Ondanks dit knappe spel werd de wedstrijd met 10-8 verloren.

Dinsdag speelden de dames van de Texelse golfclub hun derde wedstrijd op Golfbaan Houtrak in Amsterdam. Het was een prachtige dag met toch een klein windje dus een feestje om met zes dames in het team de krachten te tonen. De dames wonnen met 11-7, de spanning werd na afloop met een 'chardoneetje' onder controle gebracht.

Het lag niet aan de weersomstandigheden dat de dames dubbel 9 in Heiloo verloren van 'Regthuys'. Onder een stralend lentezonnetje leden zij fors verlies: 28 - 8. Petra Keijser ( de sterspeelster van de dag ) won als enige beide partijen : 6 punten. Els de Ridder en Gerda Bloem verloren de 1ste 9 holes en speelden de 2de 9 gelijk: ieder één punt. De Texelse staat nu op de tweede plaats en het is mogelijk om deze positie vast te houden.

Op de baan van de Haarlemmermeersche heeft senioren 2 nipt met 10- 8 verloren van De Koggen 1. Vooraf was al duidelijk dat het een moeilijke partij zou worden.

De spelers van deze tegenstander hebben namelijk allemaal een veel lagere handicap dan die van De Texelse. Maar met een flinke dosis optimisme en strijdlust gingen de Texelaars de strijd met de titelkandidaat aan. In de dubbels leidde dat tot twee verlies- en een winstpartij. Door deze en andere uitslagen in de poule heeft senioren 2 zich zo goed als zeker veilig gespeeld in de 4e klasse, een topprestatie. De volledige verslagen staan op www.texelsecourant.nl.