Gelijkspel Texel'94 in Wognum

Texel'94 is er weer niet in geslaagd te winnen. In de uitwedstrijd tegen de Spartanen uit Wognum kwamen de eilanders niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Texel'94 staat nu tiende.

Keeper Dennis Schouwstra vertolkte zondagmiddag de hoofdrol bij de Texelaars in de wedstrijd tegen De Spartanen. De thuisclub kreeg verreweg - wel zeventig tot tachtig procent van de wedstrijd - de meeste en beste scoringskansen. De bal wilde er maar niet in. Steeds was de Texelse keeper een onneembare hindernis voor de Spartaanse aanvalslinie, waar slechte passing en onjuiste afwerking aan de orde van de dag waren. Reeds vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Dorst uit Castricum waren de kansen voor de gastheren. Juist op het moment dat Texel '94 iets meer vat op de wedstrijd kreeg, werd Sander de Haan vanaf de linkerkant gelanceerd door Bart de Lugt. Met enkele grandioze acties legde hij een drietal Spartaanse middenvelders en verdedigers in de luren om vervolgens vanuit een onmogelijke hoek zijn team in de 15e minuut op een 0-1 voorsprong te zetten. Die score bleef lang behouden, ondanks veel hachelijke situaties in het Texelse strafschopgebied. Er was sprake van eenrichtingsverkeer, slechts zelden was er voor de bezoekers een mogelijkheid om te counteren. Er werd aan beide zijden met veel inzet gestreden, zodat er met recht kon worden gesproken van vechtvoetbal. Bij het begin van de tweede helft was wederom sprake van een aanvallende thuisclub en een sterk defensief spelend en op eigen helft teruggedrongen Texelse ploeg. Er was veelal sprake van "vrouwen en kinderen" eerst in de defensie van Texel'94. Ondanks het stugge verdedigen van de eilanders viel in de 80e minuut de verdiende 1-1 voor de thuisclub. De Texelaars hielden hierna met kunst en vliegwerk stand tegen een aandringende Wognumse ploeg. Ver in blessuretijd kreeg de jeugdige Myeren Helleman nog een droomkans om de overwinning binnen te halen. Hij faalde echter in de afronding. Texel '94 staat nu met 29 punten op een 10e plaats met een doelsaldo van +9 en Blokkers met evenveel punten op een 11e plaats met een doelsaldo van -16 . Zondag speelt Texel'94 de uitwedstrijd tegen Blokkers.

Finales zaalvoetbal

(vervolg pagina 3) Finalisten Sport 2000 Texel C1 en NBC/de Steeneplaats C1 zijn aan elkaar gewaagd. het verschil van 1 punt in de reguliere competitie die door Sport2000 Texel C1 werd gewonnen. Voor ZDH 3 is het een mogelijkheid om de dubbel te behalen na het kampioenschap in de 2e klasse. Tegenstander Rab bouwmaterialen 5 is geen favoriet maar is in staat ZDH 3 van winst af te houden.