Brommerrijders Jan Willem Venneman en Peter Haker met hun prijzen.
Brommerrijders Jan Willem Venneman en Peter Haker met hun prijzen.

Originele brommers

Jongensharten openden zich bij de Elfstedentocht zaterdag door Twente. Tussen 400 brommers ook Texelaars. Peter Haker won de prijs voor de origineelste brommer en met duopassagier Jan Willem Venneman was hij ook het origineelst gekleed.

"Een prachtig gezicht zo'n lint van brommers met een lengte van zo'n 2 kilometer. En lekker ruiken dat het deed!", meldt Haker. Vooral in die kleine dorpjes. ''Alles staat blauw. Geen milieu delicten maar mensen met een hobby. Gelukkig mag dat daar nog wel. De organisatie van 't Oale Kreng had alles uit de kast gehaald om het ons naar de zin te maken. Overal werden de wegen afgezet, grote en kleine kruisingen, we konden zo doorrijden. Niemand die moeilijk doet.'' Geweldig. De organisatie had een paar bekers beschikbaar gesteld voor de mooiste, de origineelste brommer en de origineelste bromfietser. ''Laten wij nu twee prijzen meenemen naar Texel.'' De Eijsink tandem van Peter Haker won de prijs origineelste brommer en ook de origineelst geklede bromfietser samen met duo passagier Jan Willem Venneman. ''Het kon niet beter. Na circa 75 km op de brommer te hebben gereden kwamen we op het eindpunt Vriezenveen, waar we werden opgewacht door het halve dorp. Prachtig, zoveel mensen. Eindelijk konden we even lopen. Tijd voor een biertje en een bal gehakt. s' Avonds nog een gezellige avond met live muziek en toen werd het tijd om naar bed te gaan. Zondagmorgen nog een rondje in de buurt. Bakkie koffie en om 12.00 uur weer tevreden naar huis. We waren met een klein groepje van negen man. Dit kan de boeken in als een geslaagd weekend.''

Texel '94 G1- Koedijk

In doel stond net als vorige week Martijn Verbeeke, omdat onze vaste keeper nu als verdediger mee had gespeeld. Het was nog niet zeker of Paul Bakker mee ging doen. De warming-up ging goed. Hij was één maand uit de roulatie omdat hij in de wedstrijd tegen Schagen G1 geblesseerd was uitgevallen na een bovenbeenblessure. Deze wedstrijd was Martien Maat weer onze coach. We kwamen op een 1-0 voorsprong door een afstandsschot van 20 meter van Remco Bruin. Daarna scoorde Kees v.d. Vis de 2-0 maar had ook nog wel meer kansen maar die gingen naast hun doel. Ruststand 2-0. Na de rust ging Koedijk wisselen van keeper. We kwamen op 3-0 door een uittrap van onze keeper Martijn Verbeeke die de bal naar Paul Bakker wilde spelen. De keeper verkeek zich op de bal en die ging zo in hun doel. Daarna maakte de speler van Koedijk (nr. 8) twee doelpunten achter elkaar, één keer stond onze keeper op het verkeerde been en de andere ging in de kruising, dus dat was dus 3-2. Maar daarna scoorde weer Remco Bruin van afstand de 4-2. Daarna scoorde Sjoerd Maat nog drie keer achter elkaar, dus dit was een hattrick, de keeper was niet zo goed. Daarna ging hun spits die 2 doelpunten had gemaakt op doel bij Koedijk. Hij hield hun doel schoon. Eindstand 7-2 voor Texel '94. Volgende week spelen we om 13.00 uur thuis tegen WMC G2.