Texelse bedrijven in lijsten Zoover

Tien Texelse bedrijven hebben een Zoover Award Gold van de vakantiebeoordelingswebsite Zoover gekregen. De tien behoren daarmee tot de top van de best beoordeelde accommodaties bij Zoover in 2015.

Buitenhof en Bleekerscoogh van de familie Zoetelief staan eerste en tweede in de lijst van best beoordeelde villa's. Beiden scoren een 9,1 op basis van 32 beoordelingen. Op de lijst worden in totaal drie villa's genoemd. Duinrand Bungalowverhuur in De Koog is met een 9,2 (op basis van 37 beoordelingen) derde in de categorie van best beoordeelde bungalows. Deze lijst telt vijf bedrijven.

De lijst met de 25 best beoordeelde hotels in Nederland telt vier Texelse hotels: het Airporthotel op het vliegveld staat zevende (9,5 // 144 beoordelingen), Hotel Kogerstaete in De Koog achtste (9,4 // 309 beoordelingen), De Zwaluw in De Koog tiende (9,4 // 117 beoordelingen) en de Smulpot in Den Burg (9,2 // 128 beoordelingen) staat op de negentiende plaats. De Smulpot en De Zwaluw zijn nieuw in de lijst. Kogerstaete heeft drie jaar lang de top 25 van best beoordeelde hotels aangevoerd. Op nummer één staat nu een vliegtuig op vliegveld Teuge bij Apeldoorn dat dienst doet als hotel. Dat haalde op basis van 98 beoordelingen op Zoover een gemiddeld cijfer van 9,8.

De Heerlyckheid van Texel bij De Koog is nieuw in de lijst van best beoordeelde pensions en bed and breakfasts. De bed and breakfast staat met een 9,5 (28 beoordelingen) op de twintigste plek. Pension Anna Paulowna in De Koog is terug in de lijst en staat op plaats 25 (9,4 op basis van 47 beoordelingen). Bungalowpark Vredelust bij De Koog is met een dertiende plaats nieuw in de categorie van de 25 best beoordeelde vakantieparken. De Smederij in De Cocksdorpd en Vogelmient in De Koog, vorig jaar nog in de lijsten van best beoordeelde accommodatie, ontbreken dit jaar in de top.

De Zoover Awards worden sinds 2009 uitgereikt. Er zijn dit jaar drie soorten prijzen: de Zoover Award Gold (vorig jaar nog de Zoover Award), de Zoover Award Silver (vorig jaar heette die nog de Zoover Highly Recommended) en de Zoover Award Bronze (vorig jaar de Zoover Recommended). Het predikaat zilver is voor accommodaties die een 8,5 of hoger scoren. Brons is voor bedrijven die gemiddeld een 7,5 of hoger hebben behaald bij de beoordelingen van gasten op Zoover.

Volgens de vakantieboordelingssite zijn Zoover Awards in het leven geroepen om erkenning te geven aan '"zeer goed presterende vakantie-accommodaties in Nederland en daarbuiten. In Nederland zijn meer dan 7500 accommodaties gewaardeerd op Zoover door Nederlandse consumenten. De beste 25 accommodaties per categorie komen in aanmerking voor een Zoover Award Gold."