Maurice de Groot aan de bar van De Toekomst.
Maurice de Groot aan de bar van De Toekomst. Foto: Job Schepers

Toekomstmuziek

"Of er toekomst is voor De Toekomst? Ik denk het wel. Er moet een plek blijven waar ook de 16-jarigen op stap kunnen. We gaan diverse evenementen organiseren. Een begrip als De Toekomst mag niet verdwijnen."

Terwijl de rookwolken van de grootschalige reünie nog aan het optrekken zijn, is Maurice de Groot (35) al druk bezig met de toekomst van de discotheek in de Dorpsstraat van De Koog. Vanaf 1 mei zwaait hij de scepter in het uitgaansbolwerk, 30 mei gaat De Toekomst voor het eerst open.

"We willen grote artiesten hier heen halen. Zo hebben we op de zaterdag van het Tevoko Buitentoernooi (30 mei red.) Starko geboekt en tijdens de Ronde om Texel (6 juni) houden we een afterparty met Dario en John Keijer. Er is geen tent meer op het strand, dus proberen wij er hier een feest van te maken", vertelt De Groot. Naast artiesten gaat de nieuwe eigenaar zich richten op evenementen, ook zal De Toekomst niet meer ieder weekend open zijn.

"In het hoogseizoen gaan we natuurlijk volledig open. Ik krijg vaak mails van ouders die zich afvragen of hun kind onder de achttien op Texel nog wel kan stappen. Veel zaken zijn sinds de nieuwe alcoholwetgeving naar 18+ over gegaan. Bij De Toekomst is iedereen vanaf 16 welkom. Bezoekers boven de 18 krijgen een bandje. Daarnaast willen we evenementen als Gooische Bingo's, een horecabeurs en een darttoernooi gaan houden. Die laatste staat gepland voor september. Ook zal ik buiten het hoogseizoen open gaan voor groepen. Zo heb ik al een afspraak met een school die hier een weekend is.

Op 19 september - tijdens het openingsweekend van 600 jaar stad De Koog - houden we een open podium voor al het Texelse muzikale talent. Opgeven hiervoor kan via info@toekomstevents.nl. Daarnaast gaan we proberen de finale van 'The voice of Texel' hierheen te halen. Er zullen het hele jaar door evenementen zijn. Via ons Facebookpagina is te volgen wat er wanneer te doen is."

De Groot is een bekend gezicht in de Koger horecawereld. Zo is hij eigenaar van het naastgelegen café Babbels Texel waar hij alweer vijf jaar actief is. Daarvoor was hij werkzaam in De Blauwe piste, De Metro en was hij mede-eigenaar van Het Biervat. Vanaf mei zullen we De Groot minder achter de bar zien.

"Ik heb een geweldig barteam en ik neem een deel van het personeel van De Toekomst over. Doordeweeks zal ik nog wel eens achter de bar staan, maar niet meer iedere dag. Als het druk is zal ik boven (café Babbels red) en beneden in De Toekomst moeten zijn. Het wordt voor mij een andere manier van werken. Doordat Paul van Dijk ermee stopte kon ik er onder gunstige voorwaarden instappen. Doordat de firma van het pand failliet is, verloopt de verhuur via de curator. Maar de contacten met de firma zijn ook gewoon goed. Veel mensen verklaren mij voor gek dat ik hier aan begin, maar ik heb er vertrouwen in. Ik vind het belangrijk dat De Toekomst voor De Koog behouden blijft."

Door zijn jarenlange ervaring heeft de horecaman ideeën zat. "De Toekomst is een prachtige grote ruimte, waarmee je alle kanten op kunt. Maar we gaan ook zorgen dat we de ruimte - door middel van doeken - kunnen verkleinen. Zo is het ook gezellig als je met minder mensen bent. En door de goede verlichting hoeft het geen donker hol te zijn bij beurzen. Doordat de tijd van discotheken geweest is, gaan we het op een andere manier doen, maar ook jongeren kunnen blijven stappen." Afgelopen weekend werd er voor het laatst onder leiding van Paul van Dijk een groot feest gehouden.