De brandweer bestrijdt de brand aan de Kogerstraat.
De brandweer bestrijdt de brand aan de Kogerstraat. Foto: Jeroen van Hattum

Brandweer bestrijdt brand in balklaag van woning Den Burg

De brandweer is dinsdagavond uitgerukt om een brand in een woning in de Kogerstraat in Den Burg te bestrijden. Er was brand ontstaan in de balklaag tussen de begane grond en de eerste verdieping. Medewerkers van de brandweer zaagden op de eerste verdieping gaten in de vloer om bij het vuur te komen. Met infraroodcamera's werd aan de binnenkant en de buitenkant van de woning onderzocht of er nog op meer plekken vuur zat. Voor controle van het dak, waar een serie dakpannen van werd verwijderd, zette de brandweer de hoogwerker in. Er waren uit voorzorg meerdere wagens ter plekke voor het geval de brand in de balklaag zich onverwacht zou uitbreiden. Dat risico was aanvankelijk niet uitgesloten. Er werd ook rekening gehouden met de aanwezigheid van hotel Koogerend naast de woning.


Texels rund

middelpunt culinair

Texels rund en VOC-kruiden zijn dit jaar de basisingrediƫnten van 'het kwekertje' van Texel Culinair dat van 11 tot 13 september op het programma staat. De publieksprijs wordt toegekend aan het gerechtje dat het beste past bij of is bereid met Texels bier.

Naar verwachting serveren twintig deelnemende restaurants 'het Kwekertje'; een gerechtje met Texels weide-rund, dat wordt aangeleverd door horecagroothandel De Kweker. Ieder restaurant kan deelnemen en een Kwekertje serveren. Om de variatie aan gerechtjes tijdens het gehele evenement hoog te houden, moeten deelnemers vooraf het recept van hun gerechtje vastleggen bij de organisatie. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Naast de culinaire verfijning zijn ook de vriendelijke prijzen van de gerechtjes een gezonde drijfveer voor de koks om het niveau van Texel Culinair nog verder te laten groeien.