El Kortenhoeven, Loes Timmer, Elly Ramaekers, Thery Groothuis en Martha de Graaf zingen een lied.
El Kortenhoeven, Loes Timmer, Elly Ramaekers, Thery Groothuis en Martha de Graaf zingen een lied. Foto: Gerard Timmerman

Eendagsbestuur Vrouwen van Nu zet Texelse Courant op z'n kop

''Zullen we eens iets geks doen?'', vroeg El Kortenhoeven aan de andere leden van het Eendagsbestuur van Vrouwen van Nu. Zo kwam het dat de 'Meikes van Vroeger' op de door hen georganiseerde bijeenkomst van woensdagavond in de Buureton allemaal een hoedje van de Texelse Courant op het hoofd hadden.

De avond stond in het teken van 'Texel 600 jaar stad', waarvoor de dames historiekenner Wilma Eelman hadden uitgenodigd. Zoals de graaf de stadsrechten destijds aan 't Lant van Texsel had gegeven, hield Wilma haar verhaal over het Texelse landschap. Ze was diep in de historie gedoken en vertelde onder meer over hoe het eiland er destijds uitzag, over zandverstuivingen, de konijnenplaag, inpolderingen, dijkdoorbraken, de eerste 'toerist', de vegetatie, de ontzilting, ruilverkaveling, ontwikkeling van landbouw en toerisme. Vrouwen van Nu komt gemiddeld elke zes weken bij elkaar en nodigt regelmatig sprekers uit. Eerder waren dat Pastoor Vlaar (de 'Oranje Pastoor'), Jan-Willem Bakker van De Waddel en Mies de Wilde. Ook zijn er uitjes, zoals een dagje fietsen, en op 9 mei een boekenmarkt voor Peru.

Afbeelding