Joost Hoogenbosch in het vernieuwde strandpaviljoen Westerslag.
Joost Hoogenbosch in het vernieuwde strandpaviljoen Westerslag. Foto: Jeroen van Hattum

Nieuwe eigenaren Westerslag

Ze draaien nu een maand en het loopt goed, vertelt Joost Hoogenbosch. Samen met Sarah Hoogenbosch is hij de nieuwe eigenaar van strandpaviljoen Westerslag bij Paal 15.

Het paviljoen heeft onder de nieuwe eigenaren de nodige veranderingen ondergaan. Een nieuwe bar, ander meubilair, een open keuken, een nieuwe kaart en het terras is vernieuwd. "We zijn nu wel zo goed als klaar voor het komend jaar", aldus Hoogenbosch. Hij runde al Catharinahoeve dat sinds 1965 als restaurant in handen is van de familie Hoogenbosch. Een strandpaviljoen was een volgende uitdaging. Er volgde vorig jaar een gang naar Jur Schuiringa en Jacomien Bas, de vorige eigenaren. Het klikte en binnen een week waren de zaken rond.

De dagelijkse leiding is in handen van Liline Zoet en Falko Lammertse. Paul Witte staat als chefkok in de keuken. Hoogenbosch zorgt voor de aansturing. Het paviljoen is sinds deze week erkend als leerbedrijf voor leerlingkoks en aangesloten bij de vereniging Echt Texels Product. Op de kaart diverse Texelse producten. "Vooral de lamsribben gaan goed. En alles vers, er zit niet veel in de vriezer." Naast het paviljoen heeft Hoogenbosch ook de kiosk en de strandhuisjes van Schuiringa en Bas overgenomen. De kiosk ondergaat momenteel nog een opknapbeurt. Volgens Hoogenbosch is het de bedoeling vooralsnog de gebruikelijke acht maanden per jaar met het paviljoen op het strand te staan. Mogelijk worden over een paar jaar de stappen gezet om naar permanente bebouwing over te gaan.