Oosterend: Behendigheid bij de jeugd.
Oosterend: Behendigheid bij de jeugd. Foto: archief Texelse Courant.

Koningsdagspelen

Maandag is het Koningsdag, traditioneel is er overal op het eiland van alles te doen. Van kinderactiviteiten tot vertier voor de volwassen deelnemers. Een overzicht per dorp.

Den Burg

Vanaf 's ochtends vrijmarkt in het hele centrum

13.00. Vanaf 13.00 begint de Koningsparty in park de Wezentuin, georganiseerd door café De Slock. Er zijn optredens van Run4Cover, Three in a row en DJ Zeeman. In het park zijn lekkere hapjes verkrijgbaar en er is een springkussen.

11.00 - 12.30: Koninklijk Texels Fanfarecorps treedt op op de Groeneplaats. Op het programma staan nummers als Strauss Party, Matrimony van Gilbert O`Sullivan en andere bekende melodieën. Een bijzonder stuk is Kings Parade, geschreven ter gelegenheid van de inhuldiging van koning Willem-Alexander. Dit is een knappe, lekker klinkende compilatie van Hollandse liedjes, zo nieuw dat het nog niet te vinden is op YouTube. Op Texel wordt het nu voor de tweede keer gespeeld, na de première tijdens het openingsconcert van Texel 600 jaar stad.

13.00 - 16.00: Jaap Dros en dochter Roos treden samen met de Haagse violist Thomas Patijn op op het terras van Cinema Texel.

13.30 - 16.30: De Dorpscommissie houdt in samenwerking met Young4Ever en enkele leerlingen van de OSG een spelletjesmiddag op de Groeneplaats.

Tijdens de Verenigingen- en stichtingenmarkt op de Groeneplaats in Den Burg verkoopt GVT onder meer diverse soorten tomatenplanten. Daarnaast is er een ruime sortering heerlijke eigen baksels.

De Koog

Optocht versierde fietsen. Versier je fiets, skelter, rolstoel of misschien wel rollator op zijn mooist! En maak kans op een van de 3 schitterrende prijzen met als hoofdprijs een prachtige "Powerkite" Om 13:00 uur vertrek vanaf dorpshuis De Hof aan de Nikadel onder leiding van de drumband naar het dorpsplein. Voor de kleintjes zijn er diverse spelletjes te doen zoals ringwerpen, ballon blazen en nog veel meer typische oud Hollandse spelletjes. en is er een prachtig springkussen. Naast de activiteiten voor de kleintjes zijn er ook enkele grote attracties: Mega stormbaan & Mega ball slingeren. Ook zijn er diverse oud Hollandse spelletjes als: Spijkerbroek hangen, spijkerslaan, koekhappen, appelhappen, bibberspel, sjoelen, bierpulschuiven en nog veel meer! De activiteiten duren tot 16.30 uur.


Oosterend

10.15: Start Feestelijk optocht met Excelsior vanaf de Bijenkorf door Oosterend, waarna we eindigen op de muzieknis.

10.30-12.30: Prestatiespelletjes voor de onderbouw en Bovenbouw basisschool en voor de allerjongsten is er een strippenkaart.                        

12.30-13.30 Penalty schieten

13.30-16.00: Zeskamp (OSG scholieren en Volwassenen) Inschrijven vanaf 13.00 uur

Hele dag Vlooienmarkt (rand van het veld).