Texelse Media moet geld terugbetalen

Texelse Media moet €13.000 terugbetalen aan de gemeente. Dat meldt het bedrijf op haar website.

De kantonrechter deed vorige week uitspraak in het conflict om de parkeerkaartjes, lopend sinds 2013. Texelse Media maakte tot die tijd gratis parkeerkaartjes, in ruil voor het drukken van reclame op de achterkant. De gemeente beëindigde deze overeenkomst in 2013 zonder Texelse Media daarvan op de hoogte te stellen. Het bedrijf was van mening dat er sprake van contractbreuk en stuurde gewoon een rekening die door de gemeente voldaan werd. Later meldde de gemeente dat dit een foutje was geweest. De gemeente zei daar eerder over: "Texelse Media is een zakenpartner van de gemeente Texel van wie wij regelmatig facturen ontvangen en betalen. Na de ontvangst van de tweede factuur voor een product dat Texelse Media niet had geleverd, werd inderdaad geconstateerd dat een eerdere factuur ten onrechte betaald was." De gemeente was van mening dat er geen rechtsgeldige overeenkomst was met Texelse Media, de rechter oordeelde anders. Daarom moet de gemeente de door Texelse Media geleden schade van €2.000,- (voorraad parkeerkaartjes) vergoeden.

Het bedrijf - onder meer verantwoordelijk voor Texel dit Weekend en Texelplaza.nl, kreeg geen gelijk aangaande de gederfde kosten. Texelse Media was van mening dat het inkomsten misliep omdat er geen reclame aangebracht kon worden worden op de achterkant van parkeerkaartjes. De rechter acht dit onwaarschijnlijk, omdat er enkel reclame van het bedrijf zelf op stond. Texelse Media moet het genoemde bedrag terugbetalen en ook de proceskosten betalen. Op de eigen website meldt het bedrijf dat er nog geen beslissing is genomen over eventuele vervolgstappen.


Er op of er onder voor dames Tevoko

De dames van Tevoko moeten dit weekend nog één keer alles uit de kast halen om ervoor te zorgen dat de dames in de Promotieklasse blijven. Er staan twee wedstrijden op het programma. De eerste wedstrijd spelen ze tegen MBSOV uit Den Helder. De teams kennen elkaar uit het verleden en dat waren altijd spannende derby's. De tweede wedstrijd spelen de dames van Tevoko meteen achter de eerste aan en hier zal de tegenstander Jonas 2 uit Heemskerk zijn. Dit is een totaal onbekende voor de Texelaars. De wedstrijden in de Westfrieslandhal in Wognum beginnen om 13.45 uur en om 15.00 uur.