Een opgetogen Bart-Jan Grisnigt, Andries Kuip en Alex Daalder na de derde treffer van Grisnigt. Foto: Sportvereniging De Koog

De Koog wint met ruime cijfers

De nog vorige week geblesseerd geraakte Andries Kuip en Sander Legierse konden tot genoegen van Marcel Ris beiden vanaf het begin starten. Ook Ben Siebinga kon na lang blessureleed weer eens een wedstrijd meespelen. In de eerste 10 minuten kreeg de Koog gelijk twee dotten van kansen, die niet tot doelpunt verwerkt konden worden. Ben Siebinga schoot na een goede aanval op leeg doel over. Ook Sander Legierse was dichtbij. Een vrije trap genomen door Bart Jan Grisnigt kon van dichtbij niet worden binnen getikt door de meegekomen centrale verdediger. Sint Boys was zwak en kreeg geen vat op het pressende spel van de gastheren. De verdediging stond solide en de bal ging zorgvuldig rond. Toch moest het tot de rust duren voordat het eerste doelpunt gemaakt werd. In de 44e minuut speelde Bart-Jan Grisnigt zich handig vrij, waarna hij hard in de korte hoek schoot: 1-0. Op het moment van rust kreeg Grisnigt nog een goede kans om de score te verdubbelen. Zijn schot werd knap gepareerd door de keeper van Sint Boys. De toeschouwers hoefden in de tweede helft niet lang te wachten op een doelpunt. Het was Alex Daalder die in de 51e minuut vanuit een corner de bal binnen kon schieten: 2-0. Even later was het weer raak. In de 58e minuut kon Bart-Jan Grinsigt met een slimme loopactie de bal langs de verdedigers meenemen waarna hij feilloos met links binnen schoot.

Zo stond De Koog binnen een uur spelen met 3-0 voor op de ploeg uit Sint Maarten. De Koog ging met de voorsprong op zak niet achterover leunen, maar wilde de marge juist vergroten. Het was wederom Grisnigt die in de 67e minuut de uitslag naar de ruime cijfers dirigeerde en daarmee zijn derde treffer van de middag maakte. Met een prachtig schot vanaf de zestienmeterlijn liet hij de keeper van Sint Boys vertwijfeld op de doellijn staan. 4-0. In de 70e minuut vond trainer Marcel Ris het tijd om de moe gestreden routinier Ben Siebinga naar de kant te halen. Voor hem werd Joris Ellen in de ploeg gebracht. Ook een 4-0 voorsprong was duidelijk nog niet genoeg voor de gastheren om de voetbalmiddag af te sluiten. Een mooie bekeken van pass van Daan Eelman werd door Jesse Blaauboer in de 74e minuut op waarde geschat. De groeibriljant van de Koger jeugdopleiding wist de bal met een subtiele voetbeweging schitterend over de doelman te stiften: 5-0. Zondag speelt De Koog een uitwedstrijd tegen MOC uit Midwoud. Aftrap 14:00 uur.