Niels van  Zuilen van  Texel'94 verwikkeld in een duel om de bal.
Niels van Zuilen van Texel'94 verwikkeld in een duel om de bal. Foto: Willem Sangers

Nuttige winst Texel'94

Er stond zondag veel op het spel bij de wedstrijd tussen nummer tien in de derde klasse A Texel '94 en nummer dertien Koedijk. Bij verlies zouden degradatiezorgen voor beide partijen toenemen. Texel'94 behaalde een nuttige 3-1 zege.

Door winst van de concurrentie in de onderste regionen blijft de situatie voor de mannen van Willem Roomeijer nog precair, ondanks de winst van zondagmiddag. Er resten Texel'94 nog drie te spelen wedstrijden tegen respectievelijk Spartanen en Blokkers uit en de laatste wedstrijd tegen Helder thuis. Volop spanning derhalve tegen het einde van de competitie. In de eerste helft tegen het bezoekende Koedijk mochten de Texelaars van geluk spreken dat de eerste de beste aanval van de gasten niet met een tegengoal werd afgerond. Buiten bereik van Dennis Schouwstra verdween de bal in de tweede minuut rakelings langs het Texelse doel. De Koedijkers waren fel en gemotiveerd en leken Texel '94 te willen overrompelen. Ruim vijf minuten later kon Texel '94 hier iets tegenover stellen. Na een klein kwartier werd een inzet van Sander de Haan door de vijandige defensie geblokt. Joren Bakker als spits bleek in het vervolg te lief voor de Koedijker goalie bij een Texelse scoringskans. Omstreeks de 20e minuut schitterde de Texelse schutterij door afwezigheid bij de vrije trap van Bart de Lugt in het 16-meter gebied van de tegenstander. In een volgende fase was een te slap schot van Joren Bakker een gemakkelijke prooi voor de Koedijk-doelman. Hierna werd een Texels doelpunt wegens buitenspel afgekeurd. Koedijk leverde meer strijd, vechtend voor hun laatste kans om derdeklasser te blijven. In de 34e minuut ging een doelrijpe kans voor de gasten voor open doel verloren. De bal ging hoog over. Hierna laaiden de gemoederen in het veld hoog op en moest de scheidsrechter enkele brandjes blussen. Na 47 minuten vechtvoetbal van beide kanten gaf de scheidsrechter het sein voor de rust met een 0-0 stand. Bij het begin van de tweede helft gingen de Texelaars beter van start. Al in de 54e minuut kwam de thuisclub op 1-0 door een goede goal van Ruben Duinker. De assist van Ralph Slik werd door een groep Texelse supporters met "subliem" gekwalificeerd. Toch werd in een volgende fase simpel balverlies geleden op het Texelse middenveld. Hierna ontstond een rommelige fase in de wedstrijd van beide partijen. De individuele kwaliteit van met name Ralph Slik met een fenomenale vrije trap in de uiterste hoek zorgde voor de 2-0. Hierna beslechtte Jesper Arkenbout na een assist van Sander de Haan met de derde Texelse treffer de wedstrijd 3-0. In de slotfase kwam Koedijk nog tot de 3-1.

Koningsloop

In Oosterend wordt zondag 26 april de 34ste Koningsloop gehouden. De start is bij De Bijenkorf zijn. De inschrijving start om 18.00 uur in het dorpshuis, ingang Bijenkorfweg. De jeugd 10 t/m 12 jaar start om 19:00 uur, de jeugd t/m 9 jaar start één minuut later. Het rondje is ongeveer 1000 meter. De prijsuitreiking van de jeugdloop is direct na de loop in de Bijenkorf. Het rondje is: Bijenkorfweg, Mulderstraat, Vliestraat, Oesterstraat, Kerkplein, Peperstraat, Bijenkorfweg. De volwassenen starten om 19:30 uur. Het rondje is hetzelfde als vorig jaar; Start: Bijenkorfweg, Mulderstraat, Vliestraat, Oesterstraat, Achtertune, Ankerstraat, Peperstraat, Bijenkorfweg. Het is zo ongeveer 1700 meter, er kan tot vijf ronden worden gelopen. Het inschrijfgeld bedraagt €4,- voor een volwassene, jeugd t/m 16 jaar betaalt €2.00. Leden van de atletiekvereniging genieten voordeel.