Texelweekend floreert met meer dan 1200 starts

Het paardensportevenement Texelweekend staat weer voor de deur. Vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 april is het een drukte van belang rondom manege Akenburg in Den Burg. Het evenement is de eerste buitenwedstrijd van dit seizoen.

Texelweekend groeide de afgelopen jaren uit tot een groot hippisch evenement. Was de organisatie een aantal jaar enorm blij met de toevoeging van de dressuurklasse ZZ-licht; dit jaar konden de absolute dressuurtoppers zich inschrijven voor de driedaagse waar dit jaar tot en met het hoogste dressuurniveau – Grand Prix – gereden kan worden. Voor liefhebbers van de sport een aantal mooie dagen om langs de zijlijn alles te volgen. Tijdens het weekend verschijnen er diverse Texelse dressuur- en springcombinaties in de ring. Veel combinaties van de overkant grijpen de wedstrijd op het eiland aan als eerste buitenwedstrijd. De wedstrijd was dit jaar dan ook binnen afzienbare tijd volgeboekt. Het aantal starts ligt veel hoger dan voorgaande jaren. Meer dan 1200 keer wordt er door circa 280 deelnemers gestart in de dressuurring en op het springveld. Het hippische weekend staat bekend om de gezelligheid en is voor combinaties van de vaste wal tegelijkertijd een weekendje weg. Veel deelnemers verlengen hun verblijf dan ook met een dag of twee om van de Texelse natuur te genieten. De wedstrijd start op vrijdagochtend en eindigt op zondagmiddag. Gedurende het weekend kunnen dressuurcombinaties starten in de klassen B t/m Grand Prix Special. Ook kunnen Z+ combinaties een kür op muziek rijden. De kür op muziek wordt zowel op zaterdag (subtop) en zondag (Z+) gereden. In de springtuin aan de voorzijde van de manege wordt er twee dagen gesprongen van B t/m ZZ niveau. De subtopdressuur zal gereden worden in de buitenbak aan de Akenbuurt. De dressuurbanen voor de B t/m ZZ-licht worden in zes grasbanen gereden vlakbij de rotonde Pontweg/Akenbuurt. De Akenbuurt is volledig toegankelijk voor verkeer. Wél is het van belang de snelheid aan te passen.


Artex Aquareldag

Artex staat op donderdag 23 april in het teken van aquarel met gratis workshops en demonstraties. 's Ochtends van 9.30 tot 12.00 uur is de laatste les van de ochtendcursus 'Aquarel voor beginners'. 's Middags van 13.00 tot 17.00 uur zijn er aquareldemonstraties en gratis open lessen. Om 19.30 uur is de opening van de tentoonstelling van cursistenwerk. Kunstenaar Maurice Christo van Meijel begeleidt de dag. Vooraf aanmelden wordt aanbevolen voor de proeflessen. Meer informatie: www.artex-texel.nl of tel. 0222-313493