ZDH verliest ook van Hugo Boys

ZDH er is zondag in Heerhugowaard opnieuw niet in geslaagd een goede eerste helft een passend vervolg te geven. Net als de afgelopen drie keer stond het bij rust gelijk, maar eindigde het in een nederlaag. Hugo Boys was met 3-1 te sterk.

Binnen twee minuten kwamen de gastheren op voorsprong, toen een voorzet werd verzilverd. Even later leek het nog erger te worden, maar de kans op 2-0 werd gemist. Daarna herpakte ZDH zich. Nadat Mike de Bruijn via de keeper naast had geschoten, sneed Remco Boogaard in de tiende minuut vanaf de linkervleugel het strafschopgebied binnen. Hij werd neergelegd, waarna Jelmer Bomas de toegekende penalty onberispelijk raak schoot.

In het vervolg waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Rechtsback Peter Zijm had het aanvankelijk moeilijk met zijn directe tegenstander, maar herstelde zich knap. Bomas kreeg nog een uitgelezen kans op een goal, maar zijn lob over de uitgekomen keeper was niet hard en hoog genoeg. Even later leek De Bruijn op weg naar 2-1. Hij onderschepte de bal, glipte langs twee tegenstanders en werd onderuit gehaald, net toen hij wilde schieten. Scheidsrechter Beerens, die een solide wedstrijd floot, weigerde echter de bal voor een tweede keer op de penaltystip te leggen. Plaatsman schoot vervolgens via een speler van Hugo Boys over. Aan de andere kant moest keeper Daniël Bakker alert blijven. Eenmaal dreef verdediger Joost van Heerwaarden de spits ver genoeg naar buiten waarna Bakker de bal op tijd kon oppakken. Na de thee wilde ZDH de goede lijn doortrekken, maar zoals vaker dit seizoen lukte dat niet. Hugo Boys werd sterker en ZDH kwam minder aan aanvallen toe. Na een uurtje spelen werd het met een fraaie volley 2-1. Vervolgens kwam Jurn Goënga binnen de lijnen voor Bomas. De A-junior maakte een goede indruk. Ook Barry van der El, invaller voor Zijm, ging mannelijk de duels aan. Maar ook zij konden niet voorkomen dat Hugo Boys met nog een kwartier te gaan 3-1 scoorde. In de slotfase namen de Zwaluwen veel risico om toch nog een treffer te maken. Dat leverde echter niet meer op dan een handvol corners en vrije trappen en een te hoog schot van Jonas Leenhout. Alleen een wonder kan de ploeg nog behoeden voor degradatie.