Winst Tevoko op hekkensluiter

De dames van Tevoko speelden zaterdag de laatste competitiewedstrijd op Texel. Tegenstander MOVE2 was al gedegradeerd en voor Tevoko viel er ook niets meer te winnen of verliezen. Ondanks de zwakke start konden de Texelse dames vrij eenvoudig nog de overwinning (3-1) naar zich toe trekken.

Tevoko startte niet scherp en hierdoor nam MOVE een kleine voorsprong, het ontbrak de Texelse selectie aan enthousiasme en inzet. Er werden onnodige fouten gemaakt en MOVE liep uit naar 11-18. Bij deze stand kwam Leonie Penninga in het veld en hierdoor kregen de Texelse dames wat meer aanvalskracht aan het net. Door het scoren van mooie harde ballen kwam bij Tevoko de lach weer tevoorschijn. Er werden weer ballen van de grond verdedigd en vervolgens werden de punten gescoord, Tevoko kwam op gelijke hoogte en kwam zelfs op setpunt, maar kon deze niet verzilveren. MOVE pakte de eerste set met 26-28. In de tweede set ging Tevoko voortvarender van start, lastige services en harde aanvallen bepaalden het spelbeeld. Toch was MOVE hier niet van onder de indruk want het bleef hard werken en haalde veel ballen van de grond om die vervolgens tactisch af te maken. Aan het eind van de set ging het weer lopen bij Tevoko en hierdoor pakte Tevoko de set met 25-20. De Texelse dames gingen ook in de derde set enthousiast van start. Nu had MOVE problemen met het spel van Tevoko en kon niet veel inbrengen. Vrij lang kon Tevoko de dames onder de tien houden maar helaas sprokkelde MOVE nog wat punten bij elkaar waardoor de setstand 25-14 werd. In de vierde set ging Tevoko posities wisselen. Joannie Schaapman ging in de diagonaal spelen en Lotte van de Tuuk verplaatste van midden naar de buitenkant. Ook in deze nieuwe opstelling pakte Tevoko meteen de punten. Tevoko nam een voorsprong en gaf die niet meer uit handen. De vierde en laatste set werd met 25-19 gewonnen. Met deze 3-1 overwinning is Tevoko als tiende geëindigd in de promotieklasse.

Texelrunnertje

Sportservice Texel en RopaRun team Texelrunners houden donderdag 7 mei vanaf 13.30 uur Texelrunnertje. Dit is een estafetteloop van 20 kilometer over Texel. In teams van vier wordt gestart bij Stayokay, ééntje loopt, de andere fietsen mee en lossen elkaar na een kilometer af. Zo loopt ieder 5 kilometer. De finish is bij Stayokay. Deelname vanaf 9 jaar. De teamkosten zijn €5,- voor teams onder de 15 jaar, voor oudere teams wordt €10,-. Elk team is vrij meer geld te schenken voor het goede doel. De opbrengst gaat naar de Texelrunners, tnv de RopaRun. Opgave is mogelijk via www.sportservicetexel.nl De inschrijving sluit op dinsdag 5 mei. Meer info tel. 322815 of sportservicetexel@texel.com.