Gedragsverandering in Alzheimer Café

Bang, boos en in de war!, is het thema van Alzheimer Café Texel op dinsdagavond 28 april in De Buureton. De inloop is vanaf 19.15 uur.

Hoe ga je om met een partner, vader of moeder plotseling uitvalt of juist initiatiefloos en in zichzelf gekeerd raakt? Een interview met Dominique van Rossum, psycholoog bij Omring. 'Wat is de oorzaak van veranderd gedrag? Heeft het met mij te maken, dat mijn naaste steeds ruzie maakt, agressief, stil of geïrriteerd is? Kan ik het gedrag beïnvloeden? Deze en andere vragen kunnen worden gesteld aan Els van der Stadt, casemanager dementie op Texel, vertegenwoordigt stichting Geriant. De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig. Nel Bruin en Jan Beijert verzorgen de muziek.


Steun VSB Hospice

Het VSB fonds waardeert het initiatief Hospice Texel en ondersteunt de stichting met €15.000,-. Dat heeft het fonds aan het stichtingsbestuur laten weten. Dit bedrag is specifiek bestemd voor de verdere inrichting van het hospice.


Uniformen SOS Band

Het bericht vrijdag over de nieuwe uniformen van de SOS Band uit De Koog bleek niet volledig. Die konden mede worden aangeschaft dankzij bijdragen van de Koger ijsclub, de Kofferbakmarkt en de inzet van de familie Huisman.


Wat ik zeggen wou

Zeeonderzoek

Nadat ik als oud-medewerker van het NIOZ de verschillende artikelen en als laatste dat van Roel Riegman in de Texelse Courant gelezen had betreffende het NIOZ schrok ik zeer en vroeg mij af wat er gaande is op het Instituut . Het NIOZ is het enige Nederlandse Instituut voor Zeeonderzoek in Nederland en moet volgens de statuten ook Zeeonderzoek uitvoeren en niet steeds meer Paleo-geochemisch onderzoek van zo'n 50 miljoen jaar geleden. Ik neem mijn pet af voor Herman Ridderinkhof die knokt voor dit zeeonderzoek met de mogelijkheid dat het zijn baan kan kosten.

Govert van Noort