De scouts eindigden op de twaalfde plek.
De scouts eindigden op de twaalfde plek. Foto: Scouting Texel

Scouts naar Andijk

Een delegatie van zes scoutingleden is afgelopen weekend naar de regionale scoutingwedstrijden in Andijk geweest. Hier streden zij tegen andere scouts van de regio Noord Holland-noord.

In een deelnemersveld van twintig patrouilles (groepen) eindigde de Texelaars op een twaalfde plek. Het thema was Ghana, zij moesten zelf bestek, mok en bord maken van natuurlijke materialen zoals hout. Op het terrein hebben zij zelf een keukentafel gebouwd van pioneerhout hout en tenten opgezet. Zaterdag werden spellen gedaan binnen het kader van het thema en werd zelf eten gemaakt.


Jan-Berend Stuut over Woestijnstof

Als onderdeel van de expositie: "Is de Hors een woestijn?" in 't Drijverhuus in Den Hoorn verzorgt Dr. Jan-Berend Stuut donderdag 23 april de lezing "Woestijnstof en het klimaat". Stuut geeft voorbeelden van actuele projecten die hij uitvoert voor het NIOZ, waarbij de nadruk ligt op de wisselwerking tussen de woestijnen en de oceaan en de effecten daarvan op het klimaat op aarde. Op de expositie, die nog te bezoeken is tot en met zondag 26 april zijn foto's te zien van Sytske en Adriaan Dijksen, die hiermee een link proberen te leggen tussen de grote zandvlaktes die woestijnen zijn en De Hors. De lezing begint om 20.00 en duurt ongeveer een uur.


Kampioenschappen 25m 1pijl schieten

De Eilandschutters hebben de afgelopen periode de '25m 1 pijl competitie' geschoten. De beste vier schutters uit elke categorie zijn uitgenodigd voor de Rayonkampioenschappen die afgelopen zondag werden gehouden in Purmerend. Deze wedstrijd bestond uit twee rondes van elk 25 pijlen op 25m afstand. Hieraan werd door in totaal vijftig schutters deelgenomen, waaronder twee Eilandschutters, die beiden een medaille mee naar huis brachten. Olga Ellen kwam uit in de 3e klasse dames recurve en schoot een goede eerste ronde (215) dit is boven haar gemiddelde. De tweede ronde schoot ze constant en kwam hierdoor op de 1e plaats in haar klasse met totaal 413 punten. Gert-Jan Schoorl (1e klasse heren recurve) schoot een sterke eerste ronde (230). De tweede ronde begon iets minder goed, maar Schoorl herstelde zich en kwam uit op de gedeelde 2e plaats met 453punten. Omdat hij meer tienen had geschoten (18/50) ontving hij de zilveren medaille.