Dansvoorstelling in teken 600 jaar stad

In de Burgemeester De Koninghal in Den Burg is zaterdag 18 en zondag 19 april de tweejaarlijkse grote dansvoorstelling van Artex.

Thema dit jaar is Texel 600 jaar Stad. Dansdocenten Roos Bakker en Lisette Boeijen schreven speciaal voor de gelegenheid het script 'Texel en het mysterie van de gouden munt'. Liefst 220 dansers, verdeeld over 22 dansgroepen, staan zaterdag en zondag op het podium om te dansen. De choreografieën variëren van ballet tot streetdance, van hiphop tot kleuterballet en van moderne dans tot jongensdans. De deelnemers variëren in de leeftijd van 4 tot 55 jaar. Els Wennekendonk treedt op als verteller. De voorstelling van zaterdagavond begint om 19:00 uur. De voorstelling van zondag begint om 14.00 uur. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de zondagmiddag. Die kosten €6,- per persoon. Meer informatie is verkrijgbaar bij Artex.


Kunstlezing

Kunsthistoricus Krzysztof Dobrowolski-Onclin houdt dinsdag 21 april bij Artex aan het Schilderend in Den Burg een kunstlezing over New York. Sinds de Tweede Wereldoorlog zetten vooraanstaande musea met rijke collecties, invloedrijke galeries en wereldberoemde kunstenaars daar de toon. De lezing duurt twee uur en kost €10,- per persoon. Opgave vooraf is gewenst en kan bij Artex, ook telefonisch via tel 313493.