Damwinst Voskuil en Bakelaar

Dammer Vic Voskuil damkampioen en Piet Bakelaar beste sneldammer. Aldus het eindresultaat bij Damclub Oosterend/Texel.

Het leek na de eerste paar ronden een spannende titelstrijd te worden in de interne competitie. Titelverdediger Vic Voskuil liep ernstige averij op door bijvoorbeeld van het bord getikt te worden door directe concurrent Piet Bakelaar. Gaandeweg het seizoen wist hij de achterstand echter weg te werken en om te buigen naar een gestaag groeiende voorsprong, die - mede geholpen door een zege van Gerrit Vlaming op Bakelaar – al enkele ronden voor het einde van de competitie onoverbrugbaar werd. Bakelaar wist in de strijd om de podiumplaatsen nog wel Vlaming achter zich te houden door hem in het onderlinge duel in de slotronde op remise te houden. Frans Kuiper moest genoegen nemen met de vierde plek, die hij veiligstelde door in de slotronde de kampioen op remise te houden. De rode lantaarn was dit jaar voor Wim Timmer, die dit jaar wel erg bedreven was in het afdwingen van schijfwinst om vervolgens toch nog door een latere misser de partij verliezen. Een gewoonte die hij deze zomer, door intensief spelen op de Strender markten, zal trachten af te leren.

De laatste sneldamtitel van het jaar ging echter naar Piet Bakelaar. In het afsluitende rapid-toernooi had de competitieleider een mooie apotheose gepland voor de slotronde: Bakelaar tegen Voskuil, ongetwijfeld beslissend voor de eindstand. Voorafgaand aan de laatste ronde stond Piet zoals gepland bovenaan, maar moest er echter nogal ver naar beneden worden gekeken op de ranglijst om Vics naam tegen te komen. Hun hectische remise veranderde weinig aan de eindstand; 1. Bakelaar, 2. Vlaming, 3./4. Jos de Wolf & Voskuil.

Dinsdag 21 april is de echte afsluiting van het seizoen. Vanaf 19.30 uur vindt in de Bijenkorf in Oosterend de kampioenssimultaan plaats. Ook oud-leden, huisdammers en geïnteresseerden jong en oud zijn welkom om aan te schuiven en het Voskuil zo lastig mogelijk te maken.


Diner Roparunners

De Texelrunners verzorgen in het nieuwe Strandpaviljoen Vijftien op Westerslag op maandag 20 april om 18.00 uur het Roparun Benefietdiner. Tijdens het diner is Harry de Graaf gastspreker en er worden vrijkaarten voor de show van cabaretier Jochem Myjer verloot. De kosten bedragen €25,-, excl. drankjes. De opbrengst komt ten goede aan de Roparun. Reserveren via www.roparuntexel@live.nl. Het Benefietdiner is één van de vele acties van de Texelrunners. Ze lopen met Pinksteren voor de vierde keer de Roparun, de langste non-stop estafette van de wereld, van Parijs naar Rotterdam.