Fragment uit de film over Texel in Ecomare.
Fragment uit de film over Texel in Ecomare. Foto: Ecomare/Videolux

Nieuwe film in filmzaal Ecomare

In de filmzaal van Ecomare draait vanaf de meivakantie een nieuwe korte film over de natuur van Texel. John en Gerhard Smit van Videolux hebben voor deze film alles uit de kast gehaald, met als resultaat een indrukwekkende impressie van de veelzijdige Texelse natuur.

De film is speciaal voor de filmzaal van Ecomare gemaakt. Hij draait in een doorlopende voorstelling, het is ook geen probleem om halverwege in te stappen. In totaal duurt de film 10 minuten, waarin verschillende natuurgebieden worden uitgelicht. De beelden worden begeleid door muziek, er is geen gesproken tekst. Het doel is dat mensen zich uit zichzelf gaan realiseren dat de natuur van Texel bijzonder is en dat we er zuinig op moeten zijn.

Met beelden vanuit de lucht, macro-opnames en timelapses is het een bijzondere film geworden. Van natuurfilmer Marc Plomp is een aantal aanvullende beelden gebruikt om het geheel compleet te maken. Ecomare is blij met het resultaat. 'Dat onze leefomgeving zoveel moois herbergt, is met recht iets om trots op te zijn. Op een groot scherm komt het echt bij je binnen; heel indrukwekkend', meldt Ecomare.