Duncan Whyte neemt de A.M. Bandaprijs in ontvangst.
Duncan Whyte neemt de A.M. Bandaprijs in ontvangst. Foto: Job Schepers

A.M. Banda-prijs en eervolle

vermeldingen Texelse Courant

De Texelse Courant en Mediabureau Langeveld & de Rooy hebben vandaag (donderdag) tijdens een bijeenkomst van de Nederlandse Nieuwsblad Pers de A.M. Banda-prijs voor het beste commerciële initiatief gewonnen.

Sales-manager Duncan Whyte nam de A.M. Banda-prijs in ontvangst voor de gezondheidsbijlage Sociaal Gezond & Fit die vorig jaar in de Texelse Courant stond. Whyte nam eveneens de tweede prijs in ontvangst voor de pagina's Sociaal Domein (tegenwoordig Veranderingen in de Zorg) die sinds vorig jaar geregeld in de Texelse Courant staan.

De jury zei in de gezondheidsbijlage de 'zo geroemde samenwerking tussen commercie en redactie te zien die de adverteerder een duidelijke meerwaarde biedt'. De advertorials werden in een bescheiden opmaak op een aantal pagina's in de krant bij elkaar geplaatst. Op de pagina's Sociaal Domein is vorig jaar beschreven welke veranderingen in de zorg eraan zaten te komen en wat de gevolgen daarvan waren. De advertorials werden ondersteund met berichten op de eigen website en social media. De jury beoordeelde dat als 'commercieel creatief' om zo de communicatiepartner van de overheid te zijn. Het was voor het eerst in het 70-jarig bestaan van de NNP dat één bedrijf eerste en tweede werd bij de A.M. Banda-prijs. In 2012 en 2011 werd de prijs ook al gewonnen.

Redacteur Job Schepers ontving een eervolle vermelding bij de Prijs voor de Nieuwsbladjournalistiek voor een blog over drugsgebruik op het eiland. De blog (Autopolitie) stond vorig jaar op de website van de Texelse Courant en riep heel veel reacties en discussies op, waardoor het probleem van drugsgebruik onder jongeren op het eiland bespreekbaar werd. De blog werd meer dan duizend keer gedeeld op de social media. Volgens de jury bracht Schepers met zijn blog op originele wijze een maatschappelijk onderwerp aan de orde.