Tromp en Stark clubkampioen

Bas Tromp en Frans Stark pakten op de laatste avond het clubkampioenschap van Klaverjasclub Den Burg. Hans Westdorp en Jan Zaal gaven tot de laatste avond goed partij maar kwamen uiteindelijk 500 punten tekort voor de titel.

Bas Tromp en Frans Stark wisten de laatste avond toch de titel te pakken, maar het ging niet vanzelf. Er hoefde nog maar één spel van zestien beurten te worden gespeeld. Daarin troffen de kampioenen Theo en Gerard Witte, die weliswaar lager staan in het klassement maar dit laatste spel uitstekend partij gaven. Uiteindelijk wisten de Wittes de confrontatie zelfs ruim winnend af te sluiten. Enigszins ongerust volgden Tromp en Stark het spel van de directe concurrenten Zaal en Westdorp. Ook die troffen echter in Frans Bos en invaller Bea Wiersma twee getergde tegenstanders, die er ook in slaagden om de nummers twee van de competitie op een ruimte nederlaag te trakteren. Uiteindelijk wisten Stark en Tromp nog een kleine 200 punten aan hun voorsprong toe te voegen. Tromp en Stark verdienen de titel. Zij hadden dit jaar weinig uitschieters, maar presteerden uitermate constant. Zaal en Westdorp hadden meer hoge scores, maar hadden ook een paar avonden dat er flink ingeleverd moest worden. De derde plaats was voor John Vlaming en Eric Jan Geus, die er in slaagden om ook op de laatste avond nog de hoogste score te halen. Zij kwamen in dat ene spel tot 2154 punten. Vlaming en Geus kwamen te laat op dreef om de top-2 nog te kunnen bedreigen, maar als de competitie nog pakweg vijf speelronden langer had geduurd waren zij nog dichtbij gekomen. Nu bleven ze steken op een achterstand van ruim 1800 punten. Gerda en Freek Veeger behaalden de vierde plaats. Zij smaakten in ieder geval het genoegen om de hoogste avondscore van het seizoen te halen met 8349 punten. Zij waren daarmee het enige koppel dat dit seizoen boven de 8000 punten wist te komen. Willem Koomen en Bart Weijdt maken de top-5 rond.

Vanaf begin juli zal de klaverjasclub weer open drives gaan organiseren. Die worden vanaf maandag 6 juli gespeeld in het gebouw van de Kotex. De open drives beginnen om 20.00 uur.

Eindstand competitie:

1.Bas Tromp/Frans Stark 171.480, 2. Hans Westdorp/Jan Zaal 170.980, 3. John Vlaming/Eric Jan Geus 169.600, 4. Gerda & Freek Veeger 168.650, 5. Willem Koomen/Bart Weijdt 167.656, 6. Fenny Caspers/Peter van Heerwaarden 166.445, 7. Lieuwe van der Veen/Co Koomen 166.321, 8. Marja & Martien Bakelaar 165.128, 9. Cees Vinke/Carlo Bos 164.360, 10. Tiny Zwaneveld/Piet Moree 163.586.