Texels bedrijf eerste bij investeerder

De Fietsverhuur op de veerhaven van 't Horntje heeft als een van de eerste bedrijven in Nederland gebruik gemaakt van het nieuwe Zencap om aan kapitaal voor investeringen te komen.

Dat heeft Zencap laten weten. Dat is een online marktplaats voor bedrijfsfinancieringen die sinds een jaar in meerdere landen in Europa actief is. De organisatie zit sinds kort ook in Nederland. Zencap manifesteert zich als alternatief voor traditionele financieringen door de bank. Bedrijven die minstens twee jaar bestaan en een omzet van minimaal een ton hebben, kunnen een kredietaanvraag doen. Als de aanvraag wordt gehonoreerd plaatst de organisatie de aanvraag op de eigen site, waarna privé-investeerders vanaf €100,- kunnen intekenen.

Volgens exploitant Harry Bonne van de Fietsverhuur werd een beroep op de crowdfunder gedaan, omdat het via de bank niet lukte aan een werkkapitaal van €50.000,- te komen voor de aanschaf van nieuwe fietsen. 'Tien jaar geleden was dat geen probleem geweest, maar nu kon het niet meer. Dat hoor ik wel vaker tegenwoordig, dus Ik heb gegoogled op crowdfunder en zo kwam ik bij Zencap terecht.' De fietsen zijn inmiddels aangeschaft.