Projectkoor 'Wad 'n noten' geeft concerten op Waddeneilanden

Projectkoor 'Wad 'n noten' geeft in de eerste week van mei vier concerten op drie Waddeneilanden en in Harlingen. Het koor bestaat uit zestien zangers en zangeressen.

Op het programma vooral jazzy bewerkingen van klassiekers, zoals de Moldau van Bedrich Smetana en de Organ Fugue van J. S. Bach. Maar ook 'And so it Goes' van Billy Joël en het toepasselijke 'De Wadden' van Ivo de Wijs op muziek van Jetse Bremer. De organisatie is in handen van Durk Geertsma, Ben de Haan en Philip Waardijk uit de Kop van Noord-Holland. Ze kennen elkaar van vocalgroup Close-Up in Alkmaar. Veel nummers komen uit die tijd. Ook andere leden van het projectkoor zingen bij Close-Up of hebben er jarenlang gezongen. De groep is aangevuld met zangers, die de mannen van andere projecten kennen. Op Texel en Ameland wordt het een gezamenlijk optreden. Een van de tenoren is Texelaar Mathieu Vulto. Hij is dirigent van onder meer jazzkoor Vocal Attraction, muziek doe prima aansluit bij die van Wad 'n noten. Vocal Attraction treedt op samen met een combo, bestaande uit Marcel Buijsman (Drums), Hans van Veller (Basgitaar) en Michiel Pam (Toetsen). Vocal Attraction trad op bij Jazz on the Waves en in 't Drijverhuus bij de expositie van Henk Noorlander en op Struûn. Bij de concerten op Texel en Ameland wordt opgetreden met plaatselijke koren. Op Texel is dat het jazzkoor Vocal Attraction en op Ameland renaissance-ensemble Vocalis.

Concertschema:

Dinsdag 5 mei, 11.30 uur Texel: NH-kerk, Den Hoorn. Met Vocal Attraction o.l.v. Mathieu Vulto.

Woensdag 6 mei, 20.15 uur, Ameland: NH-kerk, Hollum, Met Vocalis o.l.v. Gijsbert de Jong.

Donderdag 7 mei, 20.15 uur, Terschelling: Westerkerk, Westerbuurtstraat, West-Terschelling.

Vrijdag 8 mei, 16.30 uur, Harlingen: Doopsgezinde kerk, Zoutsloot 50, Harlingen. Meer informatie en reserveringen: www.wad-n-noten.nl, https://www.facebook.com/wadnnoten; E-mail: wad-n-noten@ziggo.nl, tel. 06-13777553.