ZDH A1 verslaat titelkandidaat

ZDH A1 heeft op een regenachtige zaterdagmiddag knap met 3-2 gewonnen van nummer twee op de ranglijst De Foresters A2. Daarmee doorbraken de jonge Hoornders een negatieve reeks van tien wedstrijden zonder overwinning.

De gasten uit Heiloo, die te maken hadden met een aantal blessures en schorsingen, lijken nu definitief af te haken voor het kampioenschap. ZDH kan daarentegen weer naar boven kijken op de ranglijst, ook omdat het onder andere nog drie lager geklasseerde ploegen treft. Hoewel de regen tijdens de warming-up nog met bakken uit de hemel kwam was het bij het startsignaal van scheidsrechter Arnout droog. Al na een paar minuten nam ZDH de voorsprong. Aanvoerder Timo Westdorp wist door de verdediging van de gasten te pingelen en bekwaam binnen te schieten. Een moment van onoplettendheid van de achterhoede van de thuisploeg leidde halverwege de eerste helft tot de gelijkmaker. Vijf minuten voor rust wist Joël Nieuwenhuizen door te breken over de rechterflank en een goede voorzet te geven. Die kwam terecht bij Björn Nichols, die via een tegenstander invaller Chris de Ridder vond. In eerste instantie werd zijn schot nog gestopt door de keeper, maar op een tweede poging had de doelman geen antwoord: 2-1. Met de wind in de rug werden de gastheren na de thee steeds verder teruggedrongen op eigen helft. Het was wachten op de gelijkmaker en die kwam er ook. Een schot uit tweede lijn kon door keeper Jacky Kooij niet goed worden verwerkt en een spits was daar als de kippen bij om de 2-2 binnen te schieten. Kooij herstelde zich echter knap na zijn glippertje en hield zijn team op de been door tot drie keer toe een inzet van de Foresters onschadelijk te maken. Het was wederom Westdorp die met een solo zijn ploeg de overwinning bezorgde. Een uitbarsting van vreugde bij de thuisclub was het gevolg.

Acht prijzen

voor Shima

Voor een paastoernooi gingen zondag drie leden van budovereniging Shima naar Zevenhuizen: Afef Bahrini, Marit Stark en Josephine Hercules. De ongedwongen en gezellige sfeer van het toernooi gaf hen de kans veel nieuwe sportgenoten te ontmoeten. Het niveau was erg hoog en vooral de gevechten tegen de ervaren karateka's van de andere clubs waren erg moeilijk. De drie jonge karateka's vielen toch alle drie in de prijzen. Afef won een zilveren medaille voor het vechten en voor haar Kata (loopvorm, stijloefening tegen denkbeeldige tegenstanders) en kreeg één keer brons voor het doorslaan van planken. Marit kreeg een zilveren plak voor haar Kata met wapen en brons voor vechten en Kata. Josephine kreeg voor zowel haar Kata als de Kata met wapen een gouden medaille.